compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Films > De Vierde Man

De Vierde Man

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, thriller

Pitch van De Vierde Man
Magisch realistische thriller over een homoseksuele schrijver die verstrikt raakt in een affaire met een aanbidster en haar vriend.
Delen op facebook
De Vierde Man
Nederlandse première: 2002
Nederland, 1983, 92 min,
bijzonderheden over De Vierde Man
Kreeg een Zilveren Lessenaar voor Loek Dikker tijdens de Nederlandse Filmdagen 1983. Naar het gelijknamige boek van Gerard Reve. Verhoevens 'laatste' Nederlandse film. Daarna verliet Paul Verhoeven 'onvrijwillig' zijn geboorteland door toedoen van de toenmalige subsidiegevers 'met hun calvinistische stupiditeiten'.
Aanloop van De Vierde Man
Paul Verhoeven (1938) was afgestudeerd wis-en natuurkundige toen hij besloot naar de Filmacademie te gaan. Sindsdien regisseerde hij documentaires, een groot aantal internationaal succesvolle speelfilms en werkte hij voor de televisie. Sinds 1986 woont en werkt hij in Amerika. Paul Verhoeven regisseerde eerder o.a. ook Turks Fruit (1973), Soldaat van Oranje (1977) en Spetters (1980).
BioscoopAgenda van De Vierde Man

De Vierde Man in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De Vierde Man zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een labiele homoseksuele schrijver raakt verstrikt in het verstikkende web van een onheilspellende aanbidster.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen