compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Sweet and Lowdown

Sweet and Lowdown

***1/20
Waardering: 3.5/5

Fantasiebiografie van een jazzgitarist.

Voor alle leeftijden

Pitch

De VS in de jaren '30. Jazzmuzikant leeft er op los.
Delen op facebook
Sweet and Lowdown
Nederlandse première: 29-6-2000
Verenigde Staten, 1999, 95 min,

bijzonderheden

Biografie van de fictionele Emmet Ray, een jazzgitarist die in de jaren 30 bekend was om zijn onverantwoordelijke, arrogante, gehate, drankabsorberende houding. In de film komen wedstrijden dronken worden, rare hobby’s (shootin’ rats), passerende treinen kijken, dromen over geld en roem en natuurlijk heel veel jazz voorbij.
Sean Penn kreeg een Oscarnominatie als Beste Acteur voor deze rol.

Aanloop

John Waters is een bekend regisseur van 'prettig gestoorde' films al "Mondo Trasho", Female Trouble en "Cry Baby". Inmiddels was hij ook te zien als acteur in o.a. Something Wild en Hairspray.
Sean Penn heeft inmiddels zowel als regisseur en acteur een hoop films op zijn naam staan, o.a. "Indian Runner", "Hurly Burly",
Woody Allen is wellicht de bekendste regisseur/acteur, zijn werk is te bewonderen in o.a Antz, Deconstructing Harry, Bullets Over Broadway en Manhattan Murder Mystery.
Dit is de eerste Amerikaanse film van Zhao Fei. Eerder werd hij beroemd voor zijn camerawerk voor Zhang Yimou. Voor zijn camerawerk in Raise the Red Lantern (1991) onntving hij prijzen van de Spaanse Valladolid Film Festival, de American Film Critics Association, de New York Film Critics’ Circle en de Los Angeles Film Critics Association.

Sweet and Lowdown - Bioscopen, Tijden & Tickets

Sweet and Lowdown in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Sweet and Lowdown zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Emmet Ray is een tamelijk onbekende jazzgitarist die heel kort in de jaren '30 tot bloei komt.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel