compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Woody Allen

Woody Allen

Woody Allen: films, nieuws

 

Biografie van Woody Allen

Woody Allen werd geboren in een Joodse familie te New York in 1935. Hij groeide op in New York en maakte later verschillende films die deze stad als uitgangspunt hebben.

Al op jonge leeftijd schreef Allen grappen die hij vervolgens verkoopte aan columnisten van kranten. Daarnaast begon hij op te treden met kleine comedyshows. Na zijn middelbare school, studeerde hij film en communicatie aan de New York University, maar had daar veel problemen en maakte zijn studie niet af.

Al op negentienjarige leeftijd schreef Allen zijn eerste filmscript. In 1965 verscheen zijn eerste echte bioscoopfilm What's New, Pussycat. Vervolgens bracht hij bijna jaarlijks een nieuwe film uit waarvan velen tot de klassiekers behoren. Vaak is hij niet alleen regisseur, maar heeft hij ook een hoofd- of bijrol in zijn films. Hij won in totaal drie Oscars: één voor Annie Hall (1977) en twee voor Hannah and Her Sisters (1987). Andere bekende Woody Allen-films zijn o.a. Manhattan en Match Point.

Naast regisseur en acteur is Woody Allen ook schrijver en jazzmuzikant.

Trivia over Woody Allen

Woody Allen weigert structureel om zijn films nog te bekijken nadat ze in de bioscoop zijn uitgekomen.

Woody Allen In het nieuws

Deel van poster Woody Allen Documentary © 2012 Cannes Classics | imagine

Speculaties over stoppen Woody Allen

29-8-2018 Momenteel lijkt Woody Allen niet te werken aan een nieuw project. Dat is bijzonder aangezien de 82-jarige regisseur gemiddeld één film per jaar aflevert sinds de jaren '70. Speculaties doen de ronde dat de aantijgingen van zijn adoptiefdochter over misbruik hem tot een pauze dwingen.

Gene Wilder als Willy Wonka

Gene Wilder (83) overleden

29-8-2016 Acteur en komiek Gene Wilder is overleden. Wilder, onder andere bekend als Willy Wonka in de eerste Charlie and the Chocolate Factory (1971), werd 83 jaar.

Café Society recensie

'Vermakelijke en visueel indrukwekkende nieuwe Woody Allen'

10-8-2016 Afgelopen mei opende Woody Allen het festival van Cannes met zijn Café Society, over het Hollywood van de jaren dertig. Visueel een van de mooiste films uit zijn oeuvre.

BAD MOMS, © 2016 STX Productions, LLC. All Rights Reserved.

Speelweek 32: nieuw in de bios!

10-8-2016 Er komen deze week zes films uit: komedies, drama's, acties en iets wat we niet echt kunnen definiëren. De film van de week is Bad Moms.

Woody Allen

Ronan Farrow: 'media niet kritisch naar Woody Allen'

12-5-2016 Ronan Farrow, de zoon van Mia Farrow en Woody Allen heeft felle kritiek geuit op hoe de media omgaat met zijn vader: volgens hem negeert de media het feit dat zijn zus Dylan Farrow zou zijn aangerand door Allen.

<  1234567  >
Laatste filmnieuws

Woody Allen Feiten

acteur, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 1-12-1935
Woody Allen is een drievoudig Oscar-winnende acteur, regisseur maar ook jazz-muzikant en schrijver. Hij maakte onder meer de films Annie Hall, Manhattan en Match Point.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

174 films in Amsterdam deze week

174 films in Amsterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Amsterdam is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl