compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Slumdog Millionaire wint eerste prijzen

Slumdog Millionaire wint eerste prijzen

Opening Oscar seizoen

De Indie film Slumdog Millionaire heeft de eerste prijzen gewonnen in het Oscar seizoen. De film kreeg drie prijzen: Beste Film, Beste Regisseur en Beste Nieuwkomer.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Gister werden de eerste prijzen van het Oscar seizoen uitgereikt. De Indiefilm Slumdog Millionaire werd beoordeeld als beste film van 2008 door de National Board of Review of Motion Pictures. De film van Danny Boyle won drie prijzen in de categorie British Independent Films Awards; die voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Nieuwkomer, namelijk Dev Patel.

Slumdog Millionaire van Danny Boyle, regisseur van o.a. Trainspotting en The Beach, vertelt het verhaal van een arme jongen in india die een kans krijgt miljoenen te winnen bij het televisieprogramma Who Wants To Be A Millionaire, doordat hij probeert weer in contact te komen met zijn eerste vriendin. De film gaat in Nederland op 12 februari in première.

Clint Eastwood won de prijs voor beste acteur voor zijn rol in Gran Torino, door hem zelf geregisseerd en Anne Hathaway was de beste actrice in Rachel Getting Married. David Fincher kreeg de prijs voor beste regisseur voor zijn film The Curious Case of Benjamin Button. De prijzen voor beste bijrollen gingen naar Penélope Cruz voor haar spel in Vicky Cristina Barcelona van Woody Allen en Josh Brolin voor zijn rol in Milk van Gus Van Sant.

De beste buitenlandse film was Mongol en de prijs voor de beste animatie ging naar Wall-E. Man on Wire werd beloond met de prijs voor beste documentaire.

Volgende week zullen de Los Angeles Film Critics Association en de New York Film Critics Circle hun prijzenwinnaars onthullen en de Golden Globe Awards en de Critics Choice Awards zullen hun genomineerden voor de prijzenceremonies in januari bekend maken.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.