compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Anything Else

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Anything Else

Anything Else 1

Anything Else 1

Delen op facebook
Anything Else
Nederlandse première: 20-5-2004
Frankrijk, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2003, 108 min,

Schrijver Jerry, die maar met moeite het hoofd boven water kan houden, krijgt een relatie met de impulsieve Amanda. Hij doet alles wat hij kan om haar tevreden te stellen en moet ondertussen zijn sjofele manager onderhouden. Gelukkig heeft hij een wijze, maar ietwat paranoide oudere vriend (Allen) die hem bijstaat met advies.

bijzonderheden

Allens tweede film in 'widescreen'; de eerste was Manhattan. Na genrefilms als Small Time Crooks en The Curse of the Jade Scorpion of de biografische vertelling Sweet and Lowdown keert Woody Allen weer nu terug naar het metier dat hem grootgebracht heeft: een dramakomedie gesitueerd in het hartje van New York. De scènes die opgenomen zijn in de straten van New York en in Central Park zijn schitterend gefilmd (voor het eerst met Darius Khondji, de vaste cinematograaf van Jean-Pierre Jeunet en David Fincher). De invloed van Khondji is vooral terug te zien in de beklemmende sfeer die hij meegaf aan het kleine appartement van Jerry en Amanda.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Woody Allen regisseerde eerder o.a. ook Everything You Always Wanted to Know About Sex (1972), Annie Hall (1977), Manhattan (1979), A Midsummer Night's Sex Comedy (1982), Hannah and Her Sisters (1986), Crimes and Misdemeanors (1989), Deconstructing Harry (1997), The Curse of the Jade Scorpion (2001) en Hollywood Ending (2002). Christina Ricci debuteerde in Mermaids (1990) en speelde ook in Monster (2003).

Recensies van Anything Else

Anything Else - Bioscopen, Tijden & Tickets

Anything Else in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Anything Else zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een schrijver krijgt een relatie met een impulsief meisje. Hij doet alles wat hij kan om haar tevreden te stellen en moet ondertussen zijn sjofele manager onderhouden.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: DreamWorks SKG

Cast & Regisseur