compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 4-6 t/m 10-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Danny DeVito

Danny DeVito

Danny DeVito: films, nieuws

 

Biografie van Danny DeVito

Danny DeVito in Dumbo
Danny DeVito in Dumbo
Danny DeVito werd geboren in New Jersey in 1944. Zijn vader was een kleine ondernemer, hij bezat verschillende kleine bedrijven. Zijn moeder was schoonmaakster. DeVito ging naar privéscholen en werkte na zijn school in de schoonheidssalon van zijn zus. Hij belandde in de Amerikaanse academie van Dramatische Kunst om meer over cosmetica te weten te komen. Daar ontdekte hij zijn interesse voor acteren.

In 1968 had DeVito zijn eerste rol als woesteling in "Dreams of Glass". Hij raakte teleurgesteld in de filmindustrie en focuste zich vooral op theaterproducties. In 1969 maakte hij zijn Broadway debuut in 'The Man With the Flower in His Mouth'. In 1975 werd hij dan toch voor een filmrol gevraagd, en wel voor het enorme box office succes One Flew over the Cuckoo's Nest. Danny Devito's filmcarrière werd er echter niet echt mee geholpen.

In 1978 kreeg hij de rol van taxichauffeur Louis DePalma in de televisieserie 'Taxi'. De serie, die liep van 1978 tot 1983, was een groot succes en DeVito won een Emmy Award voor zijn rol. In de jaren tachtig en negentig behield Danny DeVito zijn status als groot karakter acteur en speelde memorabele rollen in Romancing the Stone, "Ruthless People" en Twins. In 1992 won hij een prijs voor beste slechterik in Tim Burtons Batman Returns. In hetzelfde jaar werd hij medeoprichter van Jersey Films, die zorgde voor de productie van veel populaire films en televisieshows, waaronder Pulp Fiction, Get Shorty en "Erin Brokovich".

Trivia over Danny DeVito

Danny DeVito verschijnt vaak in films van Tim Burton.

Acteur "Micheal Douglas" was zijn huisgenoot toen DeVito met acteren begon.

Hij is getrouwd met actrice Rhea Perlman, samen hebben ze drie kinderen.

Danny DeVito In het nieuws

Eddie Murphy in vervolg op Twins

30-3-2012 De film Twins uit 1988 ging over Arnold Schwarzenegger en Danny DeVito die een tweeling bleken te zijn. Een vervolg, genaamd Triplets, is in de maak.

Kanshebbers Emmy's

61ste editie van de Emmy Award op 20 september

26-6-2009 De eerste kanshebbers voor een Emmy zijn al bekend. Chandra Wilson en Jim Parsons maken kans op een beloning voor hun tv-presentaties.

Box Office Update - week 30 / 2007

Premières niet voorbij blockbusters

31-7-2007 De nieuwe komedie van Adam Sandler "I Now Pronounce You Chuch and Larry" komt deze week op de derde plaats binnen in de Nederlandse Box Office top 10. Dat kan als een succes beschouwd worden aangezien concurrentie met de blockbusters Harry Potter and the Order of the Phoenix en Shrek the Third niet te doen is.

Laatste filmnieuws

Danny DeVito Feiten

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 17-11-1944
Danny DeVito belandde via de cosmetica in de filmwereld en brak in 1978 door met zijn rol in de televisieserie 'Taxi'. Hij is ondanks zijn zeer geringe lengte en grote breedte een van Hollywoods meest veelzijdige acteurs geworden.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

125 films in Amsterdam deze week

125 films in Amsterdam deze week125 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl