compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU

Out of Sight

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Out of Sight

George Clooney (Jack Foley)

George Clooney (Jack Foley)

Delen op facebook
Out of Sight
Verenigde Staten, 1998, 123 min,

De professionele charismatische bankovervaller Jack Foley ontsnapt uit de gevangenis en kidnapt een vrouwelijke Marshal. Als Foley later nog één grote overval wil plegen, probeert de Marshal hem te pakken. Ze voelen zich echter sterk aangetrokken tot elkaar.

bijzonderheden

Eerste commerciële film van Steven Soderbergh, die ook samenwerkingen begon met tal van acteurs, zoals George Clooney en Don Cheadle, met deze film.
De samenwerking van George Clooney en Jennifer Lopez wordt door velen gezien als één van de meest sexy koppels op het witte doek, mede door het goede montagewerk die zelfs genomineerd werd voor een Oscar.
De film is gebaseerd op het roman van Elmore Leonard — die ook bronmateriaal leverde voor de films Get Shorty (1995) en Jackie Brown (1997) — en bewerkt door Scott Frank — die eerder Get Shorty had bewerkt tot filmscript: er lopen lijntjes met die films door deze film, zo heeft Michael Keaton een cameo als Ray Nicolette — dezelfde personage als in Jackie Brown — en Dennis Farina speelde ook mee in Get Shorty (1995).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Steven Soderbergh was eerder ook verantwoordelijk voor Sex, Lies, and Videotape (1989), Kafka (1991), King of the Hill (1993) en "Underneath" (1995).
George Clooney was vooral bekend als tv-acteur, kort daarvoor had hij enkele filmrollen voltooid die hem positieve recensies gaven — From Dusk Till Dawn (1996), The Peacemaker (1997) en Batman & Robin (1997) — maar die qua filmrecette hem nog niet tot een ster hadden gemaakt.
Jennifer Lopez speelde tot op dat moment voornamelijk leuke bijrollen — U Turn (1997) en Money Train (1995) — en ze had kort daarvoor zeer succesvol de hoofdrol gespeeld in Selena (1997).
Critici vinden dat de film op een verkeerd moment werd uitgebracht te midden van films met grote namen, waren de toen nog relatief onbekende Clooney en Lopez geen kassa-magneet, de film groeide als video-release uit tot een groot succes, mede door de naamsbekendheid van Clooney en Lopez met terugwerkende kracht.

Out of Sight - Bioscopen, Tijden & Tickets

Out of Sight in de bioscoop

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Jersey Films

Cast & Regisseur