Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Filmsterren > Ving Rhames

Ving Rhames

Ving Rhames: films

 
Biografie van Ving Rhames
Ving Rhames in Surrogates
Ving Rhames in Surrogates
Ving Rhames werd geboren in New York waar hij eveneens naar school ging en studeerde. Op de hogeschool voor kunsten kwam hij in aanraking met het acteren. Daarna ging hij naar een theaterschool en kwam zo op Broadway te staan.

Vanaf 1986 speelde Rhames al in diverse films maar zijn grote doorbraak kwam in 1994 door zijn rol in Pulp Fiction van regisseur Quentin Tarantino. Twee jaar later volgde opnieuw een groot succes door zijn rol in de actiefilm Mission: Impossible met Tom Cruise.

In 1997 werd Ving Rhames bekroond met een Golden Globe Award voor zijn rol als box-manager in de TV-film "Don King: Only in America". Deze award gaf hij echter weg aan Jack Lemmon omdat hij vond dat deze hem meer verdiende.

Meer recentelijk speelde Rhames in Dawn of the Dead (2004), Mission: Impossible III (2006) en I Now Pronounce You Chuck and Larry, waar hij naast o.a. Adam Sandler en Jessica Biel te zien is.
Trivia over Ving Rhames
Heeft een dochter genaamd Reign Beau.
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Ving Rhames Feiten
Ving Rhames in Dark Blue© (c) 2002 MGM Home Entertainment
acteur, stemacteur
Geboren 12-5-1959
Ving Rhames kwam via de theaterschool op Broadway en in de bioscopen terecht. Hij werd bekend door zijn rol in Pulp Fiction en speelde daarna onder meer in Mission: Impossible, Dawn of the Dead en I Now Pronounce You Chuck and Larry.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
84 films in Rotterdam deze week
84 films in Rotterdam deze week84 films zijn te zien in Rotterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl