compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ving Rhames

Ving Rhames

Ving Rhames: films

 

Biografie van Ving Rhames

Ving Rhames werd geboren in New York waar hij eveneens naar school ging en studeerde. Op de hogeschool voor kunsten kwam hij in aanraking met het acteren. Daarna ging hij naar een theaterschool en kwam zo op Broadway te staan.

Vanaf 1986 speelde Rhames al in diverse films maar zijn grote doorbraak kwam in 1994 door zijn rol in Pulp Fiction van regisseur Quentin Tarantino. Twee jaar later volgde opnieuw een groot succes door zijn rol in de actiefilm Mission: Impossible met Tom Cruise.

In 1997 werd Ving Rhames bekroond met een Golden Globe Award voor zijn rol als box-manager in de TV-film "Don King: Only in America". Deze award gaf hij echter weg aan Jack Lemmon omdat hij vond dat deze hem meer verdiende.

Meer recentelijk speelde Rhames in Dawn of the Dead (2004), Mission: Impossible III (2006) en I Now Pronounce You Chuck and Larry, waar hij naast o.a. Adam Sandler en Jessica Biel te zien is.

Trivia over Ving Rhames

Garfield trailer
Heeft een dochter genaamd Reign Beau.
Laatste filmnieuws

Ving Rhames Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 12-5-1959
Ving Rhames kwam via de theaterschool op Broadway en in de bioscopen terecht. Hij werd bekend door zijn rol in Pulp Fiction en speelde daarna onder meer in Mission: Impossible, Dawn of the Dead en I Now Pronounce You Chuck and Larry.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

72 films in Groningen deze week

72 films in Groningen deze weekVandaag wordt er in Groningen maar liefst 99 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl