compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez: films, nieuws

 

Biografie van Jennifer Lopez

Maluma en Jennifer Lopez in Marry Me
Maluma en Jennifer Lopez in Marry Me
Jennifer López is een Amerikaanse zangeres, danseres, actrice, ontwerper en mode-icoon. Hoewel ze van Puerto Ricaanse afkomst is, groeide ze op in de Bronx in New York.

Jennifer en haar twee zussen kregen een strenge katholieke opvoeding. De meisjes moesten van hun ouders zoveel mogelijk engels praten, omdat ze zo hun kansen in de maatschappij konden vergroten. Lopez' moeder ondersteunde Jennifer vooral om op dansles te gaan. Op haar 16e stopte Jennifer met school en werkte ze een tijdje bij een advocatenkantoor.

Om haar zang-, dans- en acteerlessen te kunnen financieren ging J.Lo 's nachts op pad om in nachtclubs te dansen. Hierop stelde haar moeder haar voor de keuze: het huis uit, of blijven en niet meer naar de nachtclubs gaan. Lopez ging uit huis en kon intrekken bij haar dansleraar. Ze kreeg door het vele werk in dansclubs aanbiedingen om in muziekvideo's als achtergronddanseres te spelen. Ze is onder meer te zien in een clip van MC Hammer.

Haar carrière maakte een grote sprong toen ze in 1995 door Janet Jackson als achtergronddanseres gevraagd werd in haar videoclip 'That's the Way Love Goes'. Hierna kreeg ze een filmrol aangeboden in "Mi Familia". Deze film was geen groot succes, maar bracht haar wel onder de aandacht in de filmwereld. Haar carriere kwam nu echt van de grond. Doordat ze in steeds bekendere films te zien was (onder meer samen met Jack Nicholson en George Clooney), kreeg ze ook een platencontract aangeboden.

Zo speelde ze onder andere in The Cell, Maid in Manhattan en een van haar meest bekende films, The Wedding Planner.

In 1999 kwam 'On The 6' uit. De single 'If You Had My love' schoot meteen naar de eerste plaats van vele charts rond de wereld en ook 'Waiting For Tonight' en 'Let's Get Loud' werden grote hits. Het tweede album, 'J.Lo' (2001) bevatte hits als 'Love Don't Cost A Thing', 'Play', 'I'm Real' en 'Ain't It Funny'. In december van 2003 kwam het album 'This is Me... Then' uit. De eerste single die uitkwam was het controversiële 'Jenny From The Block'. Op het album staan ook 'All I Have' (feat. LL Cool J), 'I'm Glad' en 'Baby I Love U!'.

Na een lange break kwam begin 2005 'Rebirth' uit. Ondanks het succes van de eerste single 'Get Right' werd het album wereldwijd geen succes. 'Rebirth' word gezien als Jennifer's minst gewaardeerde album tot nu toe.

In februari 2007 werd 'Como Ama Una Mujer' gereleased. Een Spaans-talig album, mede-geproduceerd door "Emilio Estéfan", Julio Reyes, Marc Anthony en Jennifer Lopez zelf. De Argentijnse Latin rock artiest Fito Páez werkte mee aan de single 'Que Hiciste'.

In november 2007 maakten Jennifer Lopen en Marc Anthony bekend dat zij een kindje verwachten. J.Lo bracht rond diezelfde tijd haar nieuwe album, 'Brave', uit.

Op 22 februari 2008 bracht Jennifer een tweeling ter wereld: een jongen en een meisje.

Trivia over Jennifer Lopez

Naast haar film en muziek successen heeft Jennifer ook haar eigen kledinglijn en een goed verkopende parfumlijn.

Jennifer Lopez is tweemaal gescheiden. In 1998 scheidde ze van haar eerste echtgenoot, Ojani Noa, en in 2002 van Chris Judd, een voormalig achtergronddanser.

Na een relatie met acteur Ben Affleck trouwde ze in 2004 met Latin zanger Marc Anthony.

Jennifer Lopez In het nieuws

Speelweek 11: nu in de bioscoop

11-3-2015 Dementie, driesterrenrestaurants, een leraar in Algerije en nog veel meer: er komen weer lekker veel verschillende films uit in de bioscoop. De film van de week is Still Alice.

Deze week in première: speelweek 6

6-2-2013 Het is woensdag en half Nederland maakt zich op voor carnaval! Mocht je geen carnaval vieren of even een pauze willen van al dat bier dan hebben we nu zeven nieuwe films voor je. The Man with the Iron Fists is de film van de week.

Razzie-genomineerden bekend gemaakt

9-1-2013 De nominaties van de tegenhanger van de Oscar, de Razzies, zijn bekend gemaakt. Vooral The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 moet het dit jaar ontgelden.

Tuya's Mariage wint Gouden Beer

Chinese film onderscheiden op filmfestival Berlijn

20-2-2007 Afgelopen weekend werd het "Berlijn International Film Festival" afgesloten. Op zaterdag werd de Gouden Beer, de hoogste onderscheiding van het filmfestival, toegekend aan Tuya de hun shi van regisseur Wang Quan'an.

Tom Cruise en Katie Holmes getrouwd

20-11-2006 De Amerikaanse filmsterren Tom Cruise en Katie Holmes zijn zaterdagavond in het middeleeuwse Italiaanse stadje Bracciano volgens de voorschriften van Scientology-kerk in het huwelijk getreden.

Laatste filmnieuws

Jennifer Lopez Feiten

Jennifer Lopez in Marry Me
acteur, producent, stemacteur
Geboren 24-7-1969
Jennifer López is een Amerikaanse zangeres, actrice, danseres, ontwerper en mode-icoon. Hoewel ze van Puerto Ricaanse afkomst is, groeide ze op in de Bronx in New York.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

72 films in Groningen deze week

72 films in Groningen deze week72 films zijn te zien in Groningen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl