compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Morgan Freeman

Morgan Freeman

Morgan Freeman: films, nieuws

 

Biografie van Morgan Freeman

Chinaza Uche en Morgan Freeman in A Good Person
Chinaza Uche en Morgan Freeman in A Good Person
Freeman werd geboren in Memphis, Tennessee. Na zijn schooltijd besloot hij als monteur voor de United States Air Force te gaan werken. Begin jaren zestig woonde hij in diverse steden als Los Angeles, New York en San Francisco. Via TV-series en soaps belandde hij uiteindelijk in de filmwereld.

In 1971 debuteerde hij in "Who Says I Can't Ride a Rainbow?" Zijn status als acteur steeg gestaag gedurende de jaren tachtig. Dit resulteerde in filmrollen met grote acteurs zoals Tim Robbins in The Shawshank Redemption (1994), Keanu Reeves in Chain Reaction en Clint Eastwood in Million Dollar Baby waarvoor hij een Oscar kreeg.

De als indrukwekkend beschouwde verschijning van Freeman leverde hem een rol als 'God' op in de film Evan Almighty (2007).

Trivia over Morgan Freeman

In het tijdschrift 'Empire' werd Morgan Freeman 31ste in de lijst van grootste filmsterren allertijden.

Morgan Freeman In het nieuws

2016 LAIKA, Inc / Focus Features

Speelweek 34: nieuw in de bios!

Array

24-8-2016 Er komen in de laatste week van augustus zeven nieuwe films uit, waaronder een animatie en een remake van een klassieker. De film van de week is Kubo and the Two Strings.

Ben-Hur still © 2016 Universal Pictures International

Ben-Hur recensie

Weinig memorabele verfilming van Wallaces roman

23-8-2016 Timur Bekmanbetov verfilmde het inmiddels bekende verhaal van de rijke Joodse prins Judah Ben-Hur die lijnrecht tegenover zijn Romeinse jeugdvriend Messala Severus komt te staan.

Speelweek 27: nu in de bioscoop

Array

1-7-2015 Wist je dat de meeste bioscopen in Nederland airco hebben tegenwoordig? Dat was vroeger wel anders. Een hele goede reden om naar de bioscoop te gaan! Er komen 10 nieuwe films uit en de film van de week is Minions.

Daniel Radcliffe in Now You See Me 2

Array

2-10-2014 Daniel Radcliffe is toegevoegd aan de cast, waar ook onder andere Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg en Morgan Freeman in zitten. Deze sequel word gefilmd in London. De film zal rond juni 2016 in premire gaan.

Regisseur Frederik Bond verlaat project

Array

19-9-2014 Vanwege creatieve meningsverschillen heeft regisseur Frederik Bond de film London Has Fallen verlaten. Deze sequel op Olympus Has Fallen heeft onder andere Morgan Freeman en Gerard Butler in de cast.

<  12345  >
Laatste filmnieuws

Morgan Freeman Feiten

Morgan Freeman in Angel Has Fallen
acteur, producent, stemacteur
Geboren 1-6-1937
Morgan Freeman is een Oscarwinnende acteur die zijn roem met name aan zijn rol in The Shawshank Redemption te danken heeft. Verder speelde hij o.a. in Se7en en Million Dollar Baby.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

56 films in Haarlem deze week

56 films in Haarlem deze week56 films zijn te zien in Haarlem deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl