compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Michael Caine

Michael Caine

Michael Caine: films, nieuws

 

Biografie van Michael Caine

Michael Caine in The Great Escaper
Michael Caine in The Great Escaper
Michael Caine werd in London geboren en getogen. Nadat hij op zijn 15e school verliet, deed hij werkervaring op in verschillende baantjes. Hij diende vervolgens voor het Britse leger in de Koreaanse oorlog. Na deze ingrijpende ervaring kreeg hij steeds meer affiniteit met de theaterwereld.

Als acteur werd Caine bekend door de rol van officier die hij speelde in de film Zulu (1964). Twee jaar later brak hij definief door met Alfie waarin hij een 'ladykiller' speelde.

Inmiddels heeft Caine een indrukwekkende hoeveelheid films op zijn c.v. staan waaronder Hannah and Her Sisters (1986) en The Cider House Rules (1999) waarmee hij Oscars in de wacht spleepte, maar ook de recentere successen Children of Men en The Prestige (2006).

Trivia over Michael Caine

Interstellar trailer
Michael Caine verliet Engeland tussen 1979 en 1987 vanwege belastingredenen.

Hij is goed bevriend met Sir Sean Connery, Sir Roger Moore, Sir Elton John and Sir Andrew Lloyd Webber.

Caine heeft twee dochters uit verschillende huwelijken.

Michael Caine In het nieuws

Michael Caine

Recensie My Generation

ďMy generation demanded a new beginningĒ

7-6-2018 ďMy generation demanded a new beginningĒ, zegt Michael Caine aan het begin van deze documentaire, waarin hij ons meeneemt naar het decennium van zijn jeugd en Łberhaupt het decennium van de jeugd: de jaren zestig. De jaren van minirokjes, The Beatles en flower power.

Michael Caine in Youth (c) Paradiso

Youth wint bij European Film Awards

Array

13-12-2015 De film Youth heeft bij de European Film Awards flink weten te scoren. De film van Paolo Sorrentino ging naar huis met de prijs voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Mannelijke Hoofdrol (Michael Caine).

European Film Awards maakt genomineerden bekend

Array

9-11-2015 De European Film Academy heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de European Film Awards. Deze filmprijzen is te zien als de Europese variant van de Oscars.

Youth recensie

'Genieten'

27-10-2015 Paolo Sorrentino trok met zijn La grande bellezza veel bezoekers naar de bioscoop. Weet hij met zijn nieuwe film Youth wederom indruk te maken? Lees nu de recensie.

Colin Firth in Kingsman: The Secret Service (c) Warner Bros

'Je verwacht niet dat ik zo goed kan vechten'

In gesprek met Colin Firth

11-2-2015 Colin Firth zullen de meesten kennen als Mr. Darcy uit Pride & Prejudice of The King's Speech. In de actiekomedie Kingsman: The Secret Service tapt hij uit een ander vaatje: hij speelt hij een spion voor de organisatie Kingsman, die in het diepste geheim terroristen uitschakelt. BiosAgenda sprak met Colin Firth In Londen over deze carrieremove.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Michael Caine Feiten

acteur, montage, musicus, producent, stemacteur
Geboren 14-3-1933
Michael Caine begon zijn lange carriŤre als filmster in 1964 en speelde sindsdien in vele films waarvan er enkele met een Oscar werden beloond.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

68 films in Rotterdam deze week

68 films in Rotterdam deze weekVandaag wordt er in Rotterdam maar liefst 136 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl