compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 14-1 t/m 20-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Beyoncé Knowles

Beyoncé Knowles

Beyoncé Knowles: films, nieuws

 

Biografie van Beyoncé Knowles

Eddi Murphu en Beyoncé Knowles op het podium in Dreamgirls
Beyoncé Knowles en Eddie Murphy in Dreamgirls
Beyoncé Giselle Knowles, de vriendin van de Amerikaanse rapper Jay'Z, was tot en met 2005 lid van de girlband Destiny's Child. Met deze band trad ze tijdens de beginjaren op als voorprogramma van onder meer Christina Aguilera en TLC.

Het succes kwam met het eerste album van de band: "Destiny's Child". Knowles' vader was de producer van de band en Beyoncé schreef niet alleen de meeste teksten zelf, maar speelde ook op het podium altijd de hoofdrol.

In 2002 besloten de Destiny's Child-leden een kleine pauze in te lassen om aan hun solo-carrières te werken. Voor Beyoncé resulteerde dit in haar eerste solo-album: Dangerously in Love (2003). De cd werd in vele landen met een nummer-1 positie verwelkomd. Van het album kwamen onder meer de nummers Crazy In Love (samen met Jay-Z) en Baby Boy (met Sean Paul).

In 2004 kwam Beyoncé's band succesvol terug met het album Destiny Fulfilled. Het trio heeft er echter na de bijbehorende wereldtournee in 2005 een definitieve punt achter gezet en alledrie de dames streven nu naar solo-succes.

De laatste jaren is Knowles ook actief op het gebied van film en acteren. Zo speelde ze onder andere belangrijke rollen in het derde deel van Austin Powers en in 2006 de remake van The Pink Panther. In 2007 kwam de succesvolle film Dreamgirls uit in de bioscoop, waarin Beyoncé samen met Eddie Murphy en Jamie Foxx speelt.

Beyoncé Knowles is op 4 april 2008 getrouwd met haar levenspartner, rapper Jay-Z. Op 07 janauri 2012 kwam hun dochter Blue Ivy Carter ter wereld.

Inmiddels heeft Beyoncé drie solo-albums uitgebracht. Het laatste, I Am... Sasha Fierce dateert uit 2008.

Beyoncé Knowles In het nieuws

Beyoncé stapt uit Eastwood film

11-10-2012 Beyoncé Knowles is uit de film A Star Is Born gestapt. Ze kreeg het niet voor elkaar om de opnames in haar schema te proppen. Regisseur Clint Eastwood moet dus op zoek naar een nieuwe actrice.

Beyoncé in nieuwe muziekfilm

29-2-2012 Beyoncé Knowles, Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz en Reese Witherspoon gaan samen in een muziekfilm spelen. De film One Hit Wonders gaan over drie zussen die allemaal ooit één hit hebben gehad. Hun carrière ligt bij alledrie aan diggelen. Ze proberen echter als groep hun carrière nieuw leven in te blazen.

Laatste filmnieuws

Beyoncé Knowles Feiten

acteur, musicus, stemacteur
Geboren 4-9-1981
Beyoncé Knowles, de vriendin van de Amerikaanse rapper Jay'Z, was tot en met 2005 lid van de girlband Destiny's Child. Momenteel geniet ze succes met haar solocarrière.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+