compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Quiet American

The Quiet American

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

drama, filmhuis, oorlog, thriller

Pitch van The Quiet American
Vietnam, 1952. Het land is in de greep van de oorlog met de Fransen. De jonge Amerikaanse hulpverlener Alden Pyle raakt bevriend met Thomas Fowler, een wat oudere correspondent van de London Times. Wanneer hij Alden introduceert aan zijn mooie en jonge maîtresse Phuong, raken de drie verwikkeld in een stormachtige driehoeksrelatie.
Delen op facebook
The Quiet American
Nederlandse première: 14-8-2003
Duitsland, Verenigde Staten, 2002, 100 min,
bijzonderheden over The Quiet American
Gebaseerd op de klassieke roman van Graham Greene. Eerder ook verfilmd door Joseph L. Mankiewicz als The Quiet American (1958). Won diverse internationale prijzen. Michael Caine kreeg voor zijn rol bovendien een Oscarnominatie (2003). De film bleef na de aanslagen op de Twin Towers een jaar op de plank liggen. Distributeur Miramax was bang van anti-Amerikanisme te worden beschuldigd... Dankzij Michael Caines inzet - hij hekelde Miramax' laffe houding - kwam de film alsnog in de Amerikaanse bioscoop.
Aanloop van The Quiet American
Phillip Noyce regisseerde eerder ook Blind Fury (1989), Dead Calm (1989), "Patriot Games" (1992), Sliver (1993), "Clear and Present Danger" (1994), The Saint (1997) en The Bone Collector (1999).
Recensies van The Quiet American
BioscoopAgenda van The Quiet American

The Quiet American in de bioscoop

Wil je The Quiet American zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Verhaal over een driehoeksverhouding tussen twee mannen en een Vietnamese vrouw ten tijde van de oorlog met Frankrijk in Indochina (1952).Meer films op DVD / BR

DVD algemeen