compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Brendan Fraser

Brendan Fraser

Brendan Fraser: films, nieuws

 

Biografie van Brendan Fraser

Brendan Fraser werd in 1968 in Indiana geboren. In zijn jeugd heeft hij in Californië, Seattle, Ottawa, Nederland en Zwitserland gewoond. Na het Cornish College of the Arts in Seattle begon hij aan een acteeropleiding in New York.

Zijn eerste filmrol was in een America's Most Wanted Reenactment in 1988. Vervolgens speelde hij zijn eerste hoofdrol in 'Encino Man' (1992) en in hetzelfde jaar speelde hij samen met Matt Damon, Ben Affleck en Chris O'Donnell in 'School Ties'. In 1997 brak hij door met zijn rol in de komedie George of the Jungle. Vervolgens speelde hij in verschillende komedies waaronder 'Blast from the Past'(1999), Bedazzled (2000) en "Monkeybone"(2001).

Frasers grootste commerciële succes kwam met de avontuurlijke horrorfilm The Mummy (1999), en daarop volgend The Mummy Returns (2001) en The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008). In 2004 verscheen hij in de met een Academy Award bekroonde film Crash.

Trivia over Brendan Fraser

The Whale trailer
Brendan Fraser schijnt buitensporig vriendelijk en bereikbaar te zijn voor fans die hem op straat benaderen.

Fraser is getrouwd met actrice Afton Smith, die ook in George of the Jungle speelde.

Hij heeft een dubbel paspoort: Amerikaans en Canadees.

Brendan Fraser In het nieuws

Marwan Kenzari (c) Arjo Frank

Marwan Kenzari in Mummy-reboot

15-3-2016 Marwan Kenzari lijkt steeds meer voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten. Vandaag is bekend geworden dat hij een rol heeft in de reboot van The Mummy, waar ook Tom Cruise in te zien zal zijn.

The Mummy krijgt een reboot

5-4-2012 The Mummy krijgt een reboot. De filmserie begon al in 1932 (!) met de eerste film. Hier kwamen vele vervolgen op. De drie films met Brendan Fraser zijn het meest recent. Er komen dus weer nieuwe films uit die ongetwijfeld 'gritty' moeten worden.

Pulitzer winnaar schrijft script Spider-Man 4

David Lindsay-Abaire neemt stokje over van James Vanderbilt

31-10-2008 Regisseur Sam Raimi en hoofdrolspelers Tobey Maguire en Kirsten Dunst zijn al zo goed als zeker verbonden aan de vierde film in de Spider-Man-serie. Het script wordt nu toevertrouwd aan Pulitzer prijs winnaar David Lindsay-Abaire.

Box Office Update - week 32 / 2008

Dark Knight wint tweestrijd met Wall-E

12-8-2008 Ook in Nederland blijft The Dark Knight na drie weken stevig op de eerste plaats van de box office staan. De animatiefilm Wall-E kwam dicht in de buurt, maar kwam uiteindelijk net wat inkomsten te kort om Batman van de troon te stoten.

Batman blijft nummer één in VS

The Dark Knight na vier weken nog steeds best bezochte film

11-8-2008 Hoewel The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor in het grootste deel van de wereld aan de top van de box offices staat, blijft The Dark Knight in de Verenigde Staten ook na vier weken onaantastbaar.

Laatste filmnieuws

Brendan Fraser Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 3-12-1968
Brendan Fraser brak door in 1997 met George of the Jungle. Het grootste succes boekte hij met de drie delen van The Mummy.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

68 films in Arnhem deze week

68 films in Arnhem deze week68 films zijn te zien in Arnhem deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl