compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Pulitzer winnaar schrijft script Spider-Man 4

Pulitzer winnaar schrijft script Spider-Man 4

David Lindsay-Abaire neemt stokje over van James Vanderbilt

Regisseur Sam Raimi en hoofdrolspelers Tobey Maguire en Kirsten Dunst zijn al zo goed als zeker verbonden aan de vierde film in de Spider-Man-serie. Het script wordt nu toevertrouwd aan Pulitzer prijs winnaar David Lindsay-Abaire.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De eerste schets van het script voor "Spider-Man 4" van de hand van James Vanderbilt (Zodiac, Basic) werd blijkbaar niet voldoende gewaardeerd door de producenten. Het vierde deel over de Marvel superheld zal nu worden neergepend door David Lindsay-Abaire, die voor zijn toneelstuk Rabbit Hole in 2007 een Pulitzer prijs ontving.

De keuze voor Lindsay-Abaire wijst er volgens ingewijden op dat de makers meer willen focussen op de ontwikkeling van de personages. Critici vonden dat dit aspect te weinig aanwezig was in Spider-Man 3. Lindsay-Abaire richt zich in zijn toneelstukken veelal op 'buitenbeentjes die op zoek zijn naar antwoorden'. Hij sluit hierdoor perfect aan bij een personage als Peter Parker, die van nature een buitenbeentje is.

Het voor Lindsay-Abaire niet de eerste keer dat hij voor Hollywood aan de slag gaat. In januari komt de avonturenfilm Inkheart met o.m. Brendan Fraser en Helen Mirren uit. Ook zijn toneelstuk Rabbit Hole is op dit moment in ontwikkeling voor verfilming. Verder is hij bezig met een boek en Broadway-musical versie van Shrek.

Spider-Man 4 komt naar verwachting in mei 2011 uit in de bioscoop.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.