compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Killers of the Flower Moon

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Killers of the Flower Moon

Lily Gladstone (Mollie Burkhart) en Leonardo DiCaprio (Ernest Burkhart)

Lily Gladstone (Mollie Burkhart) en Leonardo DiCaprio (Ernest Burkhart)

Delen op facebook
Killers of the Flower Moon
Nederlandse première: 19-10-2023
Verenigde Staten, 2022, 206 min,

In Killers of the Flower Moon komen steeds meer leden om van de olierijke stam Osage-Nation, in de Verenigde Staten van 1923. Molly is een inheemse die getrouwd is met de sullige 'blanke' Ernest, die enorm onder invloed staat van zijn rijke oom en veeboer William Hale. Molly vermoedt dat haar man betrokken is bij de moorden, ook justitie in Washington ziet reden voor een onderzoek.

Bekijk bij:

Killers of the Flower Moon trailer en bijzonderheden

Martin Scorsese zei dat toen hij David Granns boek 'Killers of the Flower Moon' las, hij wist dat hij er een film van moest maken. Scorsese bracht 2 1/2 uur samen met Chief Standing Bear door om de Osage Nation over te halen om te helpen met het filmen.

Het verhaal draait om een van de eerste moordonderzoeken door wat tegenwoordig bekend staat als de FBI. Het was een enorm en complex complot van zakenlieden om de olierechten van de Osage Nation in handen te krijgen.

Trailer van Killers of the Flower MoonBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Killers of the Flower Moonhttps://i1.ytimg.com/vi/lSTVtbbakxw/hqdefault.jpg2023-11-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dit wordt de zesde samenwerking tussen Martin Scorcese en Leonardo DiCaprio. Terwijl dit ook de tiende samenwerking tussen Martin Scorsese en Robert De Niro zal zijn en de elfde samenwerking als de korte film "The Audition" (2015) in aanmerking wordt genomen. Dit is echter de eerste keer dat Scorsese, De Niro en DiCaprio allemaal samenwerken aan een speelfilm.

Actrice Lily Gladstone maakt een bliksemcarrire mee met opvallende rollen in First Cow (2019), Buster's Mal Heart (2016) en Certain Women (2016).

Recensies van Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon - Bioscopen, Tijden & Tickets

Killers of the Flower Moon in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Killers of the Flower Moon, gebaseerd op de alom geprezen bestseller van David Grann, speelt zich af in het Oklahoma van de jaren 20 en gaat over de seriemoord op leden van de olierijke Osage Nation, een reeks wrede misdaden die bekend werden als de Reign of Terror.

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. Killers of the Flower Moon is een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad, gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wordt verteld aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone). Killers of the Flower Moon kent tevens rollen voor Robert De Niro en Jesse Plemons en wordt geregisseerd door Oscarwinnaar Martin Scorsese naar een scenario van Eric Roth en Martin Scorsese, gebaseerd op de bestseller van David Grann. Killers of the Flower Moon is een productie van Apple Studios in samenwerking met Imperative Entertainment, Sikelia Productions en Appian Way. Producenten zijn Martin Scorsese, Dan Friedkin, Bradley Thomas en Daniel Lupi, Uitvoerend producenten zijn Leonardo DiCaprio, Rick Yorn, Adam Sommer, Marianne Bower, Lisa Frechette, John Atwood, Shea Kammer en Niels Juul.

Productiemaatschappij: Appian Way, Apple TV+, Imperative Entertainment

Cast & Regisseur

Robert De Niro

William Hale
Leonardo DiCaprio

Ernest Burkhart
Brendan Fraser

W.S. Hamilton
Lily Gladstone

Mollie Burkhart
Jesse Plemons

Tom White

Nieuws over Killers of the Flower Moon