compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio: films, nieuws

 

Biografie van Leonardo DiCaprio

The Wolf of Wall Street
Jonah Hill en Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wall Street
Leonardo DiCaprio dankt zijn Italiaanse naam aan zijn moeder die door Italiaanse schilders gefascineerd was. Zijn geboorteplaats Hollywood, California zou later ook zijn werkplek worden. Hij groeide op in een probleemwijk waar hij bewust werd hard te moeten werken voor een goede toekomst. Al op vijfjarige leeftijd verscheen hij voor het eerst op tv. Vanaf zijn veertiende ontwikkelde hij in verschillende commercials en later tv-series gevoel voor acteren.

Serieuzer werd het toen hij grotere rollen in verschillende films kreeg. In de films The Quick and the Dead en "The Basketball Diaries" (1995) speelde hij voor het eerst samen met grote sterren zoals Sharon Stone en Gene Hackman.

Zijn status als superster kreeg hij door de hoofdrol in Titanic: een van de grootste filmproducties ooit. Daarna speelde hij in "The Man in the Iron Mask" (1998) en The Beach (2000). Deze films werden minder goed ontvangen, maar door Gangs Of New York (2002) en Catch Me If You Can (2002) bleef zijn status als grote filmster behouden.

Naast zijn acteerwerk, zette hij zich in 2004 in voor de politiek. Met zijn bekendheid probeerde hij mensen naar de stembus te krijgen voor de Amerikaanse verkiezingen van dat jaar.

Hij kreeg vijf Acadamy Awards met de film The Aviator (2005). In 2006 is hij te zien in The Departed naast o.a. Matt Damon en Jack Nicholson.

Trivia over Leonardo DiCaprio

Bij de opnames van de film The Beach in Thailand, kwam hij in een gevaarlijke situatie met storm op zee. Het liep echter goed af.

Hij werd nummer 75 in de "Top 100 Movie Stars of All Time" lijst.

Leonardo DiCaprio In het nieuws

Het beroemde strand uit 'The Beach' (c) 2000

Thailand sluit strand van film The Beach

Duizenden dagelijkse bezoekers vervuilen te veel

1-6-2018 Reizende filmliefhebbers die het beroemde strand uit de backpackersthriller The Beach (2000) willen bezoeken, zullen even geduld moeten hebben. Thailand sluit het paradijselijke strand bij Maya Bay namelijk tijdelijk omdat de toeristen er een troep van maken.

DiCaprio in Django Unchained (2013).

Pitt en DiCaprio hoofdrol in Tarantino-film

Manson-film heet Once Upon A Time in Hollywood

1-3-2018 Brad Pitt en Leonardo DiCaprio zullen samen de hoofdrol spelen in de nieuwe film van Quentin Tarantino, die "Once Upon A Time In Hollywood" gaat heten. De film gaat over de beruchte massamoordenaar Charles Manson en komt uit in 2019.

© Disney

De populairste films van 2016 volgens jullie!

Array

22-12-2016 Een paar dagen terug plaatsen we de beste films volgens de medewerkers van BiosAgenda.nl. Maar wat vonden jullie? Welke filmpagina's zijn het beste bezocht?

TV-tip: Blood Diamond, 20:30, Veronica

Array

29-2-2016 Een visser en een smokkelaar uit Afrika gaan op zoek naar een zeldzame roze diamant. Ze zijn echter niet de enigen die de waardevolle siersteen willen bemachtigen. Met Leonardo DiCaprio.

S_06902.CR2

Spotlight wint Oscar Beste Film

Array

29-2-2016 Gisternacht zijn de Oscars weer uitgereikt. Het grote nieuws dit jaar is dat de prijs voor Beste Regisseur en Beste Film niet naar dezelfde film gaat. Dat komt niet vaak voor. Uiteindelijk won Spotlight de Oscar voor Beste Film.

<  12345678  >
Laatste filmnieuws

Leonardo DiCaprio Feiten

Leonardo DiCaprio in Titanic
acteur, producent, scenarioschrijver
Geboren 11-11-1974
Leonardo DiCaprio speelde de hoofdrol in Titanic, Catch Me If You Can en The Aviator.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

64 films in Groningen deze week

64 films in Groningen deze weekVandaag wordt er in Groningen maar liefst 60 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl