compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Meryl Streep

Meryl Streep

Meryl Streep: films, nieuws

 

Biografie van Meryl Streep

Nadat Meryl Streep haar school afmaakte in New Jersey studeerde ze aan de 'Yale school of drama'. In 1977 maakte ze haar debuut in de film Julia. Haar doorbraak maakte ze eigenlijk al meteen het volgende jaar waarin ze door haar acteerwerk in The Deer Hunter genomineerd werd voor een Oscar en een Emmy Award won voor haar rol in de miniserie "Holocaust".

Meryl Streep is een van de meest succesvolle actrices van deze tijd. Ze won al twee oscars, zes Golden Globes en drie Emmy-awards. Daarnaast werd ze nog talloze keren genomineerd. Ze speelde o.a. in
Kramer vs. Kramer (1979), Out of Africa (1985), Adaptation en The Hours (2002).

Het meest recente succes van Streep was haar rol in The Devil Wears Prada (2006), waarvoor ze in 2007 met een Golden Globe werd beloond.

Trivia over Meryl Streep

Leerde goed viool spelen voor haar rol in "Music of the Heart" (1999).

Nummer 24 in de top 100 filmsterren allertijden in het magazine 'Empire'.

Meryl Streep In het nieuws

Amanda Seyfried en Meryl Streep in 'Mamma Mia! Here We Go Again' (c) 2018.

Recensie Mamma Mia! Here We Go Again

Perfecte zomerfilm met een vleug melancholie

20-7-2018 'Mamma Mia! Here We Go Again' doet als vervolgfilm wat bijna alleen 'The Godfather: Part II' voor elkaar kreeg: de film is minstens even goed en misschien zelfs beter dan het eerste deel.

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd voor een Oscar © 2015 Arjo Frank | BiosAgenda

Vooral filmhuisfilms genomineerd voor Oscars 2018

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd

23-1-2018 De nominaties voor de 90e Academy Awards zijn vanmiddag bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. The Shape of Water is maar liefst 13 maal genomineerd, Dunkirk is 8 maal genomineerd en Darkest Hour kreeg vijf nominaties. Zondag 4 maart 2018 worden de Oscars uitgereikt.

Streep en Hanks in trailer van The Post

21-11-2017 De acteerkanonnen Meryl Streep en Tom Hanks zijn nu te zien in de eerste teasertrailer van The Post. Deze film van Steven Spielberg gaat over twee journalisten van de Washington Post, die in de jaren zeventig onthulden dat de Amerikaanse regering gelogen heeft over de Vietnamoorlog.

Mamma Mia krijgt vervolg

22-5-2017 Er komt een vervolg op Mamma Mia!, de film met liedjes van ABBA erin. De cast, met onder andere Meryl Streep zou terugkeren voor het vervolg.

Wie wint de Oscar 2017?

25-2-2017 Het leukste van de Oscars is om ze te voorspellen om er vervolgens achter te komen dat je er volkomen naast zit! BiosAgenda doet ook een poging.

<  12345678  >
Laatste filmnieuws

Meryl Streep Feiten

Meryl Streep in The Post
acteur, stemacteur
Meryl Streep is een van de meest succesvolle actrices van deze tijd. Ze won al twee oscars, zes Golden Globes en drie Emmy-awards voor o.a. Kramer vs. Kramer (1979) en The Devil Wears Prada (2006).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

52 films in Haarlem deze week

52 films in Haarlem deze weekVandaag wordt er in Haarlem maar liefst 80 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl