compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 12: nieuw in de bioscoop

Speelweek 12: nieuw in de bioscoop

19-3-2014 Maart is nu halverwege en het lijkt erop dat het een echte arthouse maand gaat worden. Zo ook deze week met zes nieuwe titels die vooral arthouse liefhebbers zal aanspreken. De film van de week is August: Osage County.

Delen op facebook

In August: Osage County komt de familie Weston vanwege een tragische gebeurtenis allemaal naar het ouderlijk huis toe. Moeder Violet (Meryl Streep) en dochter Barbara (Julia Roberts) hebben elkaar echter nooit begrepen. De overige familieleden nemen ook allemaal hun eigen problemen mee.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Tracy Letts. Dat stuk kreeg de prestigieuze Pullitzer Prize.

3 Days to Kill is een film met een verrassende rol van Kevin Costner: Ethan Runner is een geheim agent. Hij wil stoppen met zijn baan om de band met zijn vrouw en tienerdochter te versterken. Voordat Ethan stopt moet hij een allerlaatste klus afmaken: de meest genadeloze terrorist van de wereld omleggen.

Deze film is een Frans/Amerikaanse co-productie. Sommige scenes zijn dan ook in Frankrijk opgenomen. Luc Besson schreef het script.

Dan Ain't Them Bodies Saints. De jaren '70 in Texas: een crimineel ontsnapt uit de gevangenis en reist door Texas naar zijn vrouw en dochter, die hij nog nooit heeft gezien. De politie zit ondertussen op zijn hielen.

De hoofdrol van deze wordt gespeeld door Casey Affleck.

Endless Love is een remake van de gelijknamige film uit 1981: De onschuldige Jenny en de aantrekkelijke David worden verliefd en krijgen een hartstochtelijke relatie. De ouders van Jenny zijn het hier niet mee eens en proberen de relatie tussen Jenny en David te laten mislukken.

Singer-songwriter Skylar Grey maakte een cover van het nummer 'Addicted to Love' van Robert Palmer voor deze film.

Dan actie met Grudge Match: Billy 'The Kid' McDonnen en Henry 'Razor' Sharp zijn twee boksers die dertig jaar geleden tegenstanders waren. Voordat het gevecht begon, besloot Henry om te stoppen met zijn carrière omdat zijn vriendin vreemdging met Billy. Dertig jaar later doet bokspromotor Dante Slate Jr. een twee heren het voorstel op de wedstrijd alsnog te houden en Billy en Henry moeten trainen om weer fit te zijn.

De hoofdrollen worden gespeeld door Robert De Niro en Sylvester Stallone. Raging Bulls VS. Rocky dus!

We sluiten af met de documentaire Once Upon A Forest: De Franse plantenkenner Francis Hallé gaat naar het Amazone regenwoud in Peru en de jungle van Congo. Hij vertelt over de gigantische wouden en de bomen die er te vinden zijn. Hij laat zien dat bomen verrassend veel lijken op mensen en dieren.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.