compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 32 / 2008

Box Office Update - week 32 / 2008

Dark Knight wint tweestrijd met Wall-E

12-8-2008 Ook in Nederland blijft The Dark Knight na drie weken stevig op de eerste plaats van de box office staan. De animatiefilm Wall-E kwam dicht in de buurt, maar kwam uiteindelijk net wat inkomsten te kort om Batman van de troon te stoten.

Delen op facebook

Pixar's Wall-E steeg wel een plaats ten opzichte van vorige week toen The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor nog tweede stond. De avonturenfilm met Brendan Fraser zakte naar de vierde plaats. De derde best bezochte film van het afgelopen weekend was Mamma Mia!. De muzikale romkom met Meryl Streep en Pierce Brosnan blijft het opmerkelijk goed doen in de Nederlandse bioscopen en steeg zelfs iets qua inkomsten ten opzichte van vorige week.

De nieuwe binnenkomers kwamen relatief laag binnen, maar werden ook maar in een beperkt aantal zalen uitgebracht. You Don't Mess with the Zohan, de nieuwe komedie van Adam Sandler draaide in 40 zalen en kwam binnen op een zesde plaats. Ook de familiefilm Nims Eiland, die alleen in nagesynchroniseerde versie wordt uigebracht in Nederland draaide in slechts 42 zalen en moest genoegen nemen met de dertiende plaats. De dramafilm Fireflies in the Garden met Julia Roberts eindigde op plaats 20 in de box office.

Gezien de weersomstandigheden zullen de bezoekersaantallen voor de bioscopen komende week gunstig zijn. De komedie Get Smart met Steve Carell en chickflick Wild Child zijn de grootste releases. In een beperkt aantal zalen worden Mongol over de krijgsheer Genghis Khan, het waargebeurde drama Savage Grace, het Australische The Home Song Stories en de thriller Julia uitgebracht.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.