compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Manhattan

Manhattan

****0
Waardering: 4/5

Pitch

Isaac - een gescheiden New Yorkse komedieschrijver - heeft een verhouding met een tienermeisje, maar zoekt liefde bij de maitresse van zijn beste vriend. Zijn lesbische ex-vrouw schrijft ondertussen een boek over zijn tekortkomingen tijdens hun mislukte huwelijk.
Delen op facebook
Manhattan
Verenigde Staten, 1979, 96 min,

bijzonderheden

Allen schetst een licht melancholisch portret van een man wiens optreden in de media-arena niet strookt met zijn privé-leven. Daarin blijkt hij een tobber, die moeite heeft met zijn triviale ambities. Filmdebuut van actrice Meryl Streep. Schitterende opening met muziek uit Gershwins Rhapsody in Blue. Woody Allen was in eerste instantie zo ontevreden over het resultaat, dat hij aanbood gratis nog een film te regisseren voor United Artists als ze 'Manhattan' maar niet zouden uitbrengen.

Manhattan - Bioscopen, Tijden & Tickets

Manhattan in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Manhattan zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 45 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een wrange levensperiode van een New-Yorkse komedieschrijver - die verlaten is door zijn lesbische vrouw - en zijn intellectuele vrienden: schrijnend accuraat en uiterst pijnlijk.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Rollins-Joffe Productions, United Artists

Cast & Regisseur