compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 23-3 t/m 29-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Tom Hanks

Tom Hanks

Tom Hanks: films, nieuws

 

Biografie van Tom Hanks

Tom Hanks werd geboren in Californië waar hij een bijzondere jeugd doormaakte. Zijn ouders reisden veel rond, en scheidden al vroeg waardoor hij vaak in verschillende pleeggezinnen vertoefde. Hij was erg verlegen en begon pas op latere leeftijd met acteren. Zijn carrière begon nadat de regisseur van een theaterstuk enthousiast over Hanks was en hem meenam naar de filmset.

Zijn eerste filmrol speelde hij in "He Knows You're Alone" (1980). Inmiddels heeft de superster een indrukwekkende lijst met films waarin hij de hoofdrol speelde. De grootste films daarvan zijn Forrest Gump (1994), Saving Private Ryan (1998), The Green Mile (1999), Catch Me If You Can (2002) en The Da Vinci Code (2006).

In 1996 deed hij zijn eerste werk als regisseur in de film That Thing You Do! waarin hij tevens acteerde. Naast acteren en regisseren is Hanks actief in de 'National Space Society'. Tom Hanks is een van de meest succesvolle acteurs van deze tijd.

Trivia over Tom Hanks

In 2006 geldt Tom Hanks als de acteur die het meeste geld opbracht allertijden met een opbrengst van meer dan 3,3 miljard dollar.

Tom Hanks In het nieuws

Tom Hanks in GREYHOUND © 2020 Columbia | Apple +

Nieuwste film Tom Hanks bij Apple in première

Langverwachte Greyhound exclusief op Apple TV +

12-6-2020 Apple onthulde vandaag dat Greyhound, een inspirerende actiefilm met in de hoofdrol en geschreven door Tom Hanks, op 10 juli zijn wereldwijde debuut zal maken voor het publiek in meer dan 100 landen, exclusief op Apple TV +. Universal Pictures International pioniert verder met andere platforms.

Streep en Hanks in trailer van The Post

21-11-2017 De acteerkanonnen Meryl Streep en Tom Hanks zijn nu te zien in de eerste teasertrailer van The Post. Deze film van Steven Spielberg gaat over twee journalisten van de Washington Post, die in de jaren zeventig onthulden dat de Amerikaanse regering gelogen heeft over de Vietnamoorlog.

Emma Watson en Tom Hanks in The Circle (c) Paradiso

Recensie The Circle

'Vlakke verfilming met voer voor discussie'

11-5-2017 De roman van The Circle van Dave Eggers was een groot succes in binnen- en buitenland en een verfilming werd al snel aangekondigd. Kan de film nog meer toevoegen aan het succes?

Tom Hanks and Felicity Jones star in Columbia PIctures' "Inferno.", (c) 2016 CTMG, Inc. All rights reserved.

Inferno recensie

'Degelijke film op basis van zwak bronmateriaal'

11-10-2016 Dan Brown brak in 2003 wereldwijd door met zijn roman The Da Vinci Code. Een verfilming werd al snel gemaakt en ook de opvolgende boeken werden verfilmd. Deze week komt de derde film uit: Inferno.

© 2015 Warner Bros. Entertainment Inc. and Metro-Goldwin-Mayer Pictures Inc.

Speelweek 24: nieuw in de bios!

15-6-2016 Er komen zeven nieuwe films uit deze week en het is wederom een mooie mix: romantiek, actie en drama. En meer! De film van de week is Me Before You.

<  123456789  >
Laatste filmnieuws

Tom Hanks Feiten

Tom Hanks in A Beautiful Day in the Neighborhood
acteur, musicus, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 9-7-1956
Tom Hanks is een van de meest succesvolle acteurs van deze tijd. Hij werd bekend door hoofdrollen in o.a. Forrest Gump (1994) en Saving Private Ryan (1998).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Nijmegen deze week

66 films in Nijmegen deze week66 films zijn te zien in Nijmegen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl