compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Terminal

The Terminal

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweld

drama, romantiek

Pitch van The Terminal
The Terminal 1
The Terminal 1
Delen op facebook
The Terminal
Nederlandse première: 16-9-2004
Verenigde Staten, 2004, 128 min,
Wanneer Oost-Europeaan Viktor Navorski op Kennedy Airport is aangekomen om naar huis terug te vliegen, breekt er in zijn thuisland een coup en oorlog uit. Hij kan niet terug, maar mag ook niet weer de VS binnen. Viktor improviseert en maakt van het Kennedy Airport zijn tijdelijke thuis, terwijl hij de mensen observeert en verliefd wordt op stewardess Amelia.
bijzonderheden
Geïnspireerd op het levensverhaal van Merhan Nasseri, een Iraanse vluchteling die in 1988 nagenoeg hetzelfde overkwam op het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs. Het gegeven werd eerder al verfilmd in Here to Where (2001) van de Britse cineast Glen Luchford. De film is niet opgenomen op een vliegveld: de gehele set werd gebouwd in een grote voormalige hangar.
Aanloop
Steven Spielberg regisseerde o.a. ook Jaws (1975), E.T. the Extra-Terrestrial (1982), The Color Purple (1985), Jurassic Park (1993), Schindler's List (1993) en Minority Report (2002).
The Terminal - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Terminal in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Terminal zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Viktor (Tom Hanks) strandt op Kennedy Airport en is gedwongen er voorlopig te verblijven. In dit tijdelijke 'thuis' observeert hij de mensen en wordt verliefd op stewardess Amelia.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen