Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Filmsterren > Steven Spielberg

Steven Spielberg

Steven Spielberg: films, nieuws

 
Biografie van Steven Spielberg
Steven Spielberg

Steven Spielberg is een van de beroemdste regisseurs ter wereld. Zo maakte hij de haaienfilm Jaws en de vier Indiana Jones films. Zijn werk wordt gekenmerkt door veel fantasie en avontuur.

Steven Spielberg werd in 1946 in Ohio geboren als zoon van een concertpianiste en een computer ondernemer. In zijn tienerjaren maakte Spielberg amateuristische 8 mm avonturenfilms met zijn vrienden.

Op zijn dertiende won hij een prijs voor zijn veertig minuten durende oorlogsfilm 'Escape to Nowhere'. Op zijn zestiende schreef en regisseerde hij zijn eerste onafhankelijke film, de 140 minuten durende avontuurlijke science fiction film 'Firelight'. Spielberg werd al om dit vroege succes geroemd.

Spielberg begon zijn carrière met televisieseries en boekte meteen succes met 'Night Gallery' met Joan Crawford en 'Marcus Welby, M.D.'. Hij werd gevraagd voor drie televisiefilms: Duel (1971), The Exorcist (1973) en 'Savage'. In 1975 kreeg mocht hij de horrorfilm "Jaws' regisseren. De film was een enorme hit, won drie Academy Awards en behaalde een box office record met meer dan 100 miljoen dollar.

Spielbergs roem was een feit en hij was in een klap een van de jongste Amerikaanse multi-miljonairs. Hij zette zijn regisseurwerk voort en maakte in 1977 'Close Encounters of the Third King' over UFOs, waarmee hij zeven Academy Award nominaties binnen sleepte. Hij maakte samen met regisseur en vriend "George Lucas" "Raiders of the Lost Ark" (1981), de eerste Indiana Jones film, tevens een groot succes. Het jaar daarop kwam hij met "E.T. the Extra-Terrestrial", een van de meest succesvolste films ooit.

Spielberg bleef doorgaan, regisseerde het vervolg op Indiana Jones; "Indiana Jones and the Temple of Doom" (1984) en het vervolg daarop, "Indiana Jones and the Last Crusade" (1989). In 1993 boekte hij dubbel succes met "Jurassic Park" en "Schindler's List".

In 2002 volgden "Minority Report" en "Catch Me if You Can". In 2008 kwam de vierde Indiana Jones uit: "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull".
Trivia over Steven Spielberg
The Post trailer
Steven Spielberg is de peetvader van Drew Barrymore en Gwyneth Paltrow.

Steven Spielberg werkte in bijna al zijn films met componist John Williams. Dit leidde tot zeer succesvolle en herkenbare soundtracks zoals die van Jaws en Exit.
Steven Spielberg In het nieuws

Streep en Hanks in trailer van The Post

21-11-2017 De acteerkanonnen Meryl Streep en Tom Hanks zijn nu te zien in de eerste teasertrailer van The Post. Deze film van Steven Spielberg gaat over twee journalisten van de Washington Post, die in de jaren zeventig onthulden dat de Amerikaanse regering gelogen heeft over de Vietnamoorlog.

TV-tip: The Goonies, 20:30, Veronica

10-1-2017 Een groep kinderen beleven een spannend avontuur nadat ze een schatkaart vinden. Ze worden echter gevonden en achterna gezeten door een stel criminelen. Geproduceerd door Steven Spielberg.

Speelweek 29: nieuw in de bios!

20-7-2016 Er komen lekker veel films uit deze week, met veel grote titels. De film van de week is De GVR, de nieuwe Spielberg naar het boek van Roald Dahl.

De GVR recensie

'Dik in orde'

20-7-2016 Weesmeisje Sofie ziet 's nachts een vreemde schaduw verschijnen voor het raam van het weeshuis waar ze is opgegroeid en kruipt uit bed om op onderzoek uit te gaan. Een gigantische hand verschijnt; Sofie wordt opgetild en meegevoerd naar een ander land, waar een vriendelijke reus woont die op zijn eigen manier net zo eenzaam is als zij.

TV-tip: The Adventures of Tintin, 20:30 op RTL7

14-7-2016 De kwieke journalist en stripheld Kuifje beleeft samen met zijn trouwe hond Bobbie een spannend avontuur. Dit allemaal door de toevallige vondst van een schaalmodel.
Animatiefilm van regisseur Steven Spielberg.

<  12345678  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Steven Spielberg Feiten
acteur, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 18-12-1946
Steven Spielberg begon al in zijn tienerjaren met het regisseren van kleine films. Hij verwierf op jonge leeftijd een contract bij Universal Studios en boekte vervolgens het ene succes op het andere. Hoogtepunten zijn o.a. Jurassic park, Indiana Jone
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
84 films in Rotterdam deze week
84 films in Rotterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Rotterdam is vanavond om 22:40 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl