compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Jurassic Park

Jurassic Park

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarAngst

actie, avontuur, horror, science fiction, thriller

Pitch van Jurassic Park
Jurassic Park: Richard Attenborough (John Hammond) en Samuel L. Jackson (Ray Arnold)
Jurassic Park: Richard Attenborough (John Hammond) en Samuel L. Jackson (Ray Arnold)
Delen op facebook
Jurassic Park
Nederlandse première: 2-5-2013
Verenigde Staten, 1993, 127 min,
Wetenschappers klonen dinosaurussen om een pretpark te maken op een verlaten eiland. Dan blijkt dat de veiligheidsmaatregelen niet adequaat genoeg zijn, en sommige dinosaurussen ontsnappen.
trailer en bijzonderheden over Jurassic Park
De film ontketende een enorme rage en leverde veel stof tot discussie. De computereffecten waren destijds de meest indrukwekkende ooit gezien.
Spielberg was zo tevreden met de opnames, dat hij de post-productie in handen liet van George Lucas en hij zelf Schindler's List ging verfilmen.
Film is verboden voor chaddische joden en sommige islamieten omdat het verondersteld dat dinosaurussen 65 miljoen jaar geleden de aarde bevolkten. Dit is in strijd met de creationistische visie dat de wereld in 7 dagen geschapen (en die verondersteld dat de aarde ongeveer 5000 jaar oud is...).
Aanloop van Jurassic Park
Michael Crichton was tot deze film een redelijk succesvolle schrijver, waarvan meerdere romans verfilmd waren. Hijzelf verfilmde zijn succesvolle roman Coma. In hetzelfde jaar als Jurassic Park werd ook zijn contoversiële roman "Rising Sun" verfilmd.
BioscoopAgenda van Jurassic Park

Jurassic Park in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Jurassic Park zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 49 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Wetenschappers klonen dinosaurussen om een pretpark te maken op een verlaten eiland. Dan blijkt dat de veiligheidsmaatregelen niet adequaat genoeg zijn...Meer films op DVD / BR

DVD algemeen