compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 12-12 t/m 18-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 18: deze week in première

Speelweek 18: deze week in première

1-5-2013 Koninginnedag zit erop: we kunnen ons weer bezig houden met films! Er komen morgen zeven nieuwe films uit. Hannah Arendt is de film van de week.

Delen op facebook
Trailer van Hannah Arendt

De film gaat over de Duits-Joodse filosofe Hannah Arendt. Zij vluchtte voor de Tweede Wereldoorlog naar de VS. Daar komt ze uiteindelijk aan het werk voor de New Yorker. In 1995 reist ze af naar Israel om het proces van Adolf Eichmann bij te wonen. Haar boek over dit proces doet veel stof opwaaien.

Hoofdrolspeler "Barbara Sukowa" zagen we eerder in films als Europa en Lola.

Dan Evil Dead, een remake van The Evil Dead (1982). Die film kreeg meerdere sequels en er zijn nieuwe delen aangekondigd.

Vijf vrienden gaan naar een afgelegen blokhut. Daar vinden ze the Book of the Dead, waarmee ze per ongeluk een demon oproepen. De demon maakt een voor een zijn slachtoffers.
Dit is de eerste lange speelfilm van regisseur Fede Alvarez. Hier voor maakte hij enkele korte films.

In Stand Up Guys komt de oude crimineel Val ("Al Pacino") na 28 jaar gevangenisstraf eindelijk vrij. Hij wordt opgehaald door zijn oude maat Doc ("Christopher Walken"). Na een wilde avond vol drank en vrouwen blijkt dat Doc is ingehuurd om Val te vermoorden.

Deze film werd eerst geregisseerd door Barry Levinson. Na een ruzie nam Fisher Stevens het stokje over van Levinson. Ook de rollen van "Al Pacino" en "Christopher Walken" waren eerst omgedraaid.

We gaan verder met In Darkness: Het is 1943 in de Poolse stad Lvov. De rioolwerker Leopold Socha vindt een groep ondergedoken Joden in het riool. Tegen betaling is hij bereid de groep verborgen te houden. Hij raakt echter steeds meer begaan met de Joden en hij riskeert zijn eigen leven.

Deze film is gebaseerd op het boek ‘In The Sewers of Lvov’ van Robert Marshall. De film werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Les Chevaux de Dieu is geinspireerd op de bomaanslag in Casablanca van 2003. De tienjarige Yachine woont in een sloppenwijk in Casablanca met zijn broer Hamid. Hamid is een echte straatrat en belandt in de gevangenis. Als hij de gevangenis weer verlaat is hij een jihadist geworden. Hij haalt Yachine over om ook mee te doen aan de strijd. Na een lange voorbereiding worden ze uitgekozen om martelaars te worden.

Dan een rerelease van een echte klassieker: Jurassic Park 3D: Wetenschappers klonen dinosaurussen om een pretpark te maken op een verlaten eiland. Dan blijkt dat de veiligheidsmaatregelen niet adequaat genoeg zijn, en sommige dinosaurussen ontsnappen.

De film ontketende een enorme rage en leverde veel stof tot discussie. De computereffecten waren destijds de meest indrukwekkende ooit gezien.

We sluiten af met Scary Movie 5: Het echtpaar Dan en Jody merken een aantal bizarre activiteiten op bij hun pasgeboren zoontje Aiden. Ze worden geteisterd door een kwaadaardige demon. In het vijfde deel van de Scary Movie reeks worden films als Paranormal Activity op de hak genomen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.