compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Schindler's List

Schindler's List

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldDiscriminatieAngstAudiodescriptie beschikbaar

biografie, drama, historie

Pitch van Schindler's List
Schindler's List: Liam Neeson (Oskar Schindler)
Schindler's List: Liam Neeson (Oskar Schindler)
Delen op facebook
Schindler's List
Nederlandse première: 4-5-2019
Verenigde Staten, 1993, 195 min,
De op het oog ijdele en hebberige Duitse zakenman Oskar Schindler (Liam Neeson) besluit tijdens het Nazi-regime zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden.
trailer en bijzonderheden over Schindler's List
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Schindler, die op deze manier ongeveer 1.100 Joden van de gaskamers van Auschwitz heeft weten te redden. Spielberg baseerde zich voor de film op de roman van Thomas Keneally uit 1982. Hij dramatiseert de holocaust niet en reconstrueert alles met een zelden getoonde levendigheid. De zwart-wit beelden komen, ondanks hun ruwe schoonheid, over als authentieke journaalbeelden uit de tweede wereldoorlog.
Aanloop van Schindler's List
Steven Spielberg regisseerde eerder o.a. ook Jaws (1975), Raiders of the Lost Ark (1981), E.T. the Extra-Terrestrial (1982), The Color Purple (1985) en Jurassic Park (1993).
BioscoopAgenda van Schindler's List

Schindler's List in de bioscoop

Wil je Schindler's List zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 11 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De ijdele, hebberige Duitse zakenman Oskar Schindler (Liam Neeson) besluit tijdens het Nazi-regime zijn fabriek te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Vanaf 27 januari 2019 (Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust) keert Schindler's List terug in de Nederlandse bioscopen.

Steven Spielbergs krachtige meesterwerk Schindler’s List is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Duitse oorlogsprofiteur Oskar Schindler (Liam Neeson) die tijdens de Tweede Wereldoorlog de levens redde van ruim duizend Joodse arbeiders. Het is de triomf van één man van onuitwisbare betekenis en het drama van diegene die, dankzij zijn tussenkomst, een van de zwartste periodes in de geschiedenis van de mensheid overleefden. Schindler’s List werd 25 jaar geleden genomineerd voor 12 Academy Awards® en won er uiteindelijk zeven, waaronder Beste Film, Beste Regisseur (Steven Spielberg) en Beste Script (bewerkt). Zowel Neeson (Oskar Schindler) als Ralph Fiennes, die de sadistische nazi-commandant Amon Göth speelt, werden genomineerd voor een Academy Award®.
Vanaf 27 januari (Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust) keert Schindler’s List terug in de Nederlandse bioscopen.
Verder met onder anderen: Ben Kingsley, Caroline Goodall en Jonathan Sagall. Geregisseerd door Steven Spielberg (Saving Private Ryan, Jurassic Park en E.T. the Extra-Terrestrial).