compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ben Kingsley

Ben Kingsley

Ben Kingsley: films, nieuws

 

Biografie van Ben Kingsley

Ben Kingsley in Night Hunter
Ben Kingsley in Night Hunter
Ben Kingsley begon zijn acteursloopbaan op het podium van Manchester Grammar School, samen met Robert Powell, maar hij schakelde al gauw over op filmrollen; hoewel hij altijd terugkeerde naar het theater.

Kingsley's eerste filmrol was in de film "Fear is the Key" uit 1972. Daarna bleef hij kleine rollen in films en tv-series spelen. Om in 1982 door te breken met de rol van Mohandas Gandhi in de Academy Award winnende film Gandhi. Publiek en critici waren lyrisch over Kingsley's vertolking van Gahndi; hij won dan ook een 'Academy Award voor beste acteur' voor deze rol.

Kingsley speelde in een stuk of twintig films na Gandhi, waaronder Sneakers met Robert Redford, voordat hij bekend werd bij het grote publiek; zijn rol in Schindler's List zorgde hiervoor. Andere films van hem zijn: Species met Alfred Molina; Rules of Engagement met Tommy Lee Jones en Samuel L. Jackson en Lucky Number Slevin met Josh Hartnett, Bruce Willis, Lucy Liu en Morgan Freeman.

Trivia over Ben Kingsley

Ben Kingsley is in 2001 geridderd door Queen Elizabeth II.

Ben Kingsley In het nieuws

Speelweek 29: nu in de bioscoop

15-7-2015 Geen lange introductie deze week! Er komen tien nieuwe films uit dus we hebben een hoop te bespreken. De film van de week is Inside Out.

Rutger Hauer krijgt oeuvreprijs

15-9-2014 Rutger Hauer krijgt op het Film by the Sea filmfestival, de oeuvreprijs The Grand Acting Award uitgereikt. Dit vanwege zijn indrukwekkende en internationale oeuvre. Eerder kregen acteurs Ben Kingsley en Morgan Freeman de award.

TV-tip: Species, 23:55 op SBS6

20-7-2014 In 1974 verstuurt men inter-galactische radio signalen met onze DNA-structuur. Ineens krijgen wij een antwoord met het verzoek om de meegestuurde DNA te combineren met de onze: we krijgen dan de beeldschone 'Sil'! Species met Natasha Henstridge, Ben Kingsley en Michael Madsen.

© jan versweyveld

Marwan Kenzari naast Anthony Hopkins in film

28-5-2014 Marwan Kenzari heeft een rol in de film Autobahn te pakken. Naast Kenzari zullen ook grote namen als Anthony Hopkins, Ben Kingsley, Nicholas Hoult en Felicity Jones in de film te zien zijn.

Ben Kingsley in nieuwe Corbijn film

20-2-2014 Ben Kingsley gaat een rol spelen in de nieuwe film van Anton Corbijn: Life. De film is een biopic over James Dean. Ook Dane DeHaan en Robert Pattinson zullen in de film te zien zijn.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Ben Kingsley Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 31-12-2007
In 1982 brak Ben Kingsley door met zijn titelrol in Gandhi. Vervolgens speelde hij onder andere in Schindler's List en Species en recenter verscheen hij in de doordachte misdaadfilm Lucky Number Slevin.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

82 films in Den Haag deze week

82 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 138 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl