compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
WEB | mobiel
John Wick 3: Parabellum - Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Téa Leoni

Téa Leoni

Téa Leoni: films

 
Biografie van Téa Leoni
You Kill Me
Téa Leoni in You Kill Me
Nadat Téa Leoni stopte met haar opleiding in de kunsten aan het Sarah Lawrence College, speelde zij in een aantal tv-series en films. Haar doorbraak op het witte doek kwam in 1995 met de kaskraker Bad Boys; waarin zij samenspeelde met Will Smith en Martin Lawrence. Haar grootste commerciële succes behaalde zij echter in 1998 met Deep Impact; in deze film werkte zij met Morgan Freeman en Elijah Wood.

In 2001 speelde Leoni samen met Sam Neill en William H. Macy in de blockbuster Jurassic Park III; de meeste mensen kennen haar waarschijnlijk van deze rol. Een jaar daarvoor was zij te zien in de romantische (kerst) komedie The Family Man; waarin zij de tegenspeelster van Nicolas Cage is. In 2005 had zij een gedeelde hoofdrol naast Jim Carrey in Fun with Dick and Jane. Ook de komende jaren blijft zij op het witte doek verschijnen.
Trivia over Téa Leoni
Leoni betekent 'leeuwen' in het Italiaans; haar volledige naam, Pantaleoni, lijkt heel erg op het Italiaanse woord voor 'broek' (pantaloni).
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Téa Leoni Feiten
Téa Leoni© (c) MCA/Universal Pictures
acteur
Geboren 25-2-1966
Téa Leoni's doorbraak kwam in 1995 met Bad Boys; haar grootste commerciële succes behaalde zij met Deep Impact; de meeste mensen kennen haar van Jurassic Park III en een van haar laatste films was Fun with Dick and Jane.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
78 films in Rotterdam deze week
78 films in Rotterdam deze weekVandaag wordt er in Rotterdam maar liefst 191 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl