compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Téa Leoni

Téa Leoni

Téa Leoni: films

 

Biografie van Téa Leoni

You Kill Me
Ben Kingsley en Téa Leoni in You Kill Me
Nadat Téa Leoni stopte met haar opleiding in de kunsten aan het Sarah Lawrence College, speelde zij in een aantal tv-series en films. Haar doorbraak op het witte doek kwam in 1995 met de kaskraker Bad Boys; waarin zij samenspeelde met Will Smith en Martin Lawrence. Haar grootste commerciële succes behaalde zij echter in 1998 met Deep Impact; in deze film werkte zij met Morgan Freeman en Elijah Wood.

In 2001 speelde Leoni samen met Sam Neill en William H. Macy in de blockbuster Jurassic Park III; de meeste mensen kennen haar waarschijnlijk van deze rol. Een jaar daarvoor was zij te zien in de romantische (kerst) komedie The Family Man; waarin zij de tegenspeelster van Nicolas Cage is. In 2005 had zij een gedeelde hoofdrol naast Jim Carrey in Fun with Dick and Jane. Ook de komende jaren blijft zij op het witte doek verschijnen.

Trivia over Téa Leoni

Leoni betekent 'leeuwen' in het Italiaans; haar volledige naam, Pantaleoni, lijkt heel erg op het Italiaanse woord voor 'broek' (pantaloni).
Laatste filmnieuws

Téa Leoni Feiten

acteur
Geboren 25-2-1966
Téa Leoni's doorbraak kwam in 1995 met Bad Boys; haar grootste commerciële succes behaalde zij met Deep Impact; de meeste mensen kennen haar van Jurassic Park III en een van haar laatste films was Fun with Dick and Jane.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+