compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 25-5 t/m 31-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Nicolas Cage

Nicolas Cage

Nicolas Cage: films, nieuws

 

Biografie van Nicolas Cage

Nicolas Cage en Nicholas Hoult in Renfield
Nicolas Cage en Nicholas Hoult in Renfield
Nicolas Kim Coppola werd geboren als zoon van August Coppola en choreografe Joy Vogelsang. Het neefje van regisseur Francis Ford Coppola en kleinkind van regisseur Carmine Coppola veranderde al vroeg in zijn carrière zijn achternaam naar Cage om op eigen kracht een filmcarrière op te kunnen bouwen.

Hij groeide op in Long Beach California en besloot al snel dat hij acteur wilde worden. Hij volgde een theateropleiding, die hij niet afmaakte en hing veel rond in bioscopen, waar hij popcorn verkocht.

Hij kreeg een bijrolletje in Fast Times at Ridgemont High met Sean Penn maar kreeg uiteindelijk zijn eerste echte rol in 1983 in Rumble Fish van zijn oom Francis, naast Matt Dillon en Mickey Rourke. Zijn echte doorbraak kwam hetzelfde jaar met zijn hoofdrol als de punker Randy in Valley Girl.

In de jaren '80 volgden enkele schimmige films, maar Cage wist al snel positief de aandacht op zich te vestigen dankzij Golden Globe-nominaties voor zijn rollen in Moonstruck en Honeymoon in Vegas. Na zijn Oscar voor zijn rol als de aan lager wal geraakte scriptschrijver Ben Sanderson in Leaving Las Vegas (1995) speelde Cage in bijna alleen maar kaskrakers.

Veel van zijn films zijn actiethrillers, zoals The Rock Face/Off, 8MM en Gone in Sixty Seconds, maar Cage heeft ook een gevoelige kant, zoals hij liet zien in City of Angels, The Family Man en in Adaptation (Oscar-nominatie).

In het nieuwe millennium blijft Cage een acteur die veelvuldig te zien is op het witte doek. Daarnaast begint hij met het produceren van films. "Sonny", The Life of David Gale, Lord of War en Next zijn door Cage's bedrijf Saturn Films geproduceerd.

Trivia over Nicolas Cage

Renfield trailer
- Werd geboren met de achternaam Coppola, maar veranderde deze om op eigen kracht zijn carrière te kunnen opbouwen.

- Kreeg een Oscar voor zijn rol in Leaving Las Vegas.

- Heeft een zoon, Weston Coppola-Cage, met Kristina Fulton.

- Kreeg voor zijn rollen in National Treasure en Gone in Sixty Seconds een salaris van 20 miljoen dollar.

Nicolas Cage In het nieuws

Nicolas Cage in Mandy © 2018

Nicolas Cage gastprogrammeur Leiden International Film Festival

20-9-2018 Nicolas Cage zal tijdens de editie van het Leiden International Film Festival een gastprogramma verzorgen. De acteur wordt al geleerd met een aan hem gewijde tentoonstelling in Film Museum Leiden. In de voorbereiding werd de acteur gevraagd een programma van vijf van zijn eigen films te cureren.

Sacha_9537.NEF

Snowden recensie

'De klokkenluider als romantische held'

9-11-2016 In de jaren tachtig en negentig vestigde Oliver Stone zijn naam als een filmmaker die controversiële thema’s niet uit de weg ging. Met Snowden keert hij terug naar zijn roots.

67540.cr2

Speelweek 12: nu in de bioscoop

18-3-2015 Het is weer zover: BiosAgenda zet de nieuwste films van de week op een rij in een handig overzicht. Deze week komen er zes nieuwe films uit. De film van de week is Divergent Series: Insurgent.

Nicolas Cage in film over Snowden

24-2-2015 Oliver Stone is momenteel bezig met een film over Edward Snowden, de klokkenluider van de NSA. Bekend is geworden dat Nicolas Cage een rol gaat spelen in de film.

TV-tip: The Rock, 20:30 Veronica

6-1-2015 Als een doorgedraaide generaal niet binnen 2 dagen 100 miljoen dollar krijgt, zal hij San Francisco vernietigen. Twee mannen moeten deze gek aanpakken. Met Sean Connery en Nicolas Cage.

<  12345  >
Laatste filmnieuws

Nicolas Cage Feiten

Nicolas Cage in Renfield
acteur, producent, stemacteur
Geboren 7-1-1964
Nicolas Cage brak door met een voor een Golden Globe genomineerde rol in Valley Girl. Hij kreeg een Oscar voor Leaving Las Vegas en speelde daarna in de ene blockbuster na de andere. Cage is sinds 2000 ook producer.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

63 films in Eindhoven deze week

63 films in Eindhoven deze weekVandaag wordt er in Eindhoven maar liefst 94 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl