compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nicolas Cage in stripverfilming Kick-Ass

Nicolas Cage in stripverfilming Kick-Ass

Film gebaseerd op comic van Mark Millar

22-8-2008 De stripboeken van Mark Millar zijn een enorme bron van inspiratie voor Hollywood. Bijna zijn gehele oeuvre is al verfilmd. Matthew Vaughn (Stardust) verfilmt nu ook de recente strip Kick-Ass. Nicolas Cage heeft getekend voor een van de rollen.

Delen op facebook

Vaughn is al bijna een jaar bezig met de ontwikkeling van de film. De rechten voor de verfilming van de strip werden al aangekocht voordat de eerste strip in de winkels was verschenen. In januari was het script af en deze maand zijn de opnames begonnen.

Kick-Ass vertelt het verhaal van de sullige stripliefhebber Dave Lizeweski. Hij besluit op een dag om een superheld te worden, hoewel hij geen superkrachten bezit. Zijn zelfgemaakte pak en bravoure kunnen echter niet voorkomen dat hij in zijn eerste confrontaties met echte criminelen een flink pak slaag krijgt.

De hoofdrol zal gespeeld worden door de relatief onbekende Aaron Johnson (The Illusionist, The Thief Lord). Zijn stille liefde wordt gespeeld door Lyndsy Fonseca. Nicolas Cage speelt de rol van een ex-agent, die een drugsbaas ten val wil brengen en zijn dochter heeft opgeleid tot dodelijk wapen.

Kick-Ass wordt naar verwachting in 2009 uitgebracht in de bioscoop. Nicolas Cage is binnenkort te zien in Bangkok Dangerous.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.