compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 24: nieuw in de bioscoop

Speelweek 24: nieuw in de bioscoop

Deze week hebben we een mooie volle speelweek: er komen acht nieuwe films uit in de bioscoop. De film van de week is Stuk!.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Stuk! gaat over de achttienjarige Lizzy. Ze wordt flink gepest door een aantal klasgenoten. Lizzy komt steeds meer en meer in een isolement terecht. Ze vindt Alec leuk maar die heeft al met de mooie Alec. Lizzy gaat zich steeds vreemder gedragen en neemt een fatale beslissing.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Judith Visser. In 2009 werd het boek genomineerd voor een Gouden Strop.

Lees ook het interview met regisseur Steven de Jong, hoofdrolspeler Jacky Parijs en Judith Visser!

Dan Joe: Joe Ransom, gespeeld door Nicolas Cage, is een ex-crimineel die de vijftienjarige Gary ontmoet. Gary komt uit een probleemgezin en Joe is eigenlijk alles behalve een rolmodel voor hem. Samen proberen Joe en Gary op zoek te gaan naar verlossing in een kleine stad in Mississippi.]

Deze film is gebaseerd op een boek van Larry Brown uit 1991. Zijn boeken spelen zich altijd af in het zuiden van de Verenigde Staten.

City of Violence (in andere landen bekend onder de titel Zulu) gaat over Ali in Zuid-Afrika. Hij was als kind bijna vermoord. Als volwassen man is hij het hoofd van de afdeling moordzaken van de politie in het Zuid-Afrikaanse Cape Town. Hij werkt samen met Brian (Orlando Bloom), die ook het nodige heeft meegemaakt. Als ze de moord op een meisje onderzoeken, raken ze beiden verzeild in de criminaliteit.

In The Rover leeft Eric in een nabije toekomst in Australie, Het enige wat hij heeft is zijn auto waarmee hij door de outback reist. Als zijn auto wordt gestolen door een bende moet hij zijn auto koste wat kost zien terug te halen. Hij moet daarbij noodgedwongen hulp aannemen van de naïeve Reynolds, die door de bende is achtergelaten.

De hoofdrollen in deze film zijn voor Guy Pearce en Robert Pattinson.

In The Philosophers vraagt een filosofieleraar aan zijn twintig leerlingen van een internationale school in Jakarta wie van hun de beschaving op zou moeten bouwen na een nucleaire ramp. Ze mogen echter maar tien mensen kiezen.

Dan de bijzondere documentaire Faith Connections: Het Kumbh Mela-festival duurt anderhalve maand en is een van de grootste feesten binnen het hindoeïsme. Tijdens deze gebeurtenis reizen hindoes af naar een heilige rivier om hun zonden weg te wassen. In deze documentaire worden er meerdere personen tijdens het festival gevolgd.

Fimmaker Pan Nalin maakte eerder het zeer goed ontvangen Samsara.

Ook bijzonder is Die Frau des Polizisten: In meerdere hoofdstukken zien we hoe het huwelijk tussen politieman Uwe en zijn vrouw steeds verder verslechtert. Hun intelligente dochtertje Clara lijkt het cement te zijn de de boel nog enigszins bij elkaar houdt.

Deze film bestaat uit maar liefst 59 hoofdstukken en bestaat naast de felrealistische scenes ook meer fantasievolle en visuele uitspattingen.

We sluiten af met Borders: een documentaire over Nigerianen die naar Europa willen. Filmmaker Jacqueline van Vugt zoekt de vluchtelingen op bij elke grens die ze passeren; Nigeria naar Niger, naar Burkina Faso, naar Senegal en zo verder. De grensgebieden zijn stuk voor stuk harde werelden en de ontvangst in Europa is ook al niet hartelijk.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.