compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 12: nu in de bioscoop

Speelweek 12: nu in de bioscoop

18-3-2015 Het is weer zover: BiosAgenda zet de nieuwste films van de week op een rij in een handig overzicht. Deze week komen er zes nieuwe films uit. De film van de week is Divergent Series: Insurgent.

Delen op facebook

Na de gebeurtenissen uit Divergent zijn Tris en Four op de vlucht voor de leider van de Eruditie-factie. Tris en Four moeten uitzoeken wat de factie van plan is en waarom de familie van Tris hun leven heeft gegeven.

Deze film is de tweede film in de serie naar de boeken van Veronica Roth. Er zijn in totaal drie boeken. De film is ook in een Divergent Marathon te zien waar je deel 1 en 2 achter elkaar kan kijken.

Ook leuk is Cinderella: Ella leeft met haar wrede stiefmoeder en kattige stiefzussen. Zij is verantwoordelijk voor alle klusjes in huis. Ella blijft positief ondanks de ellende waarin ze leeft. Als er bal wordt gegeven en alle jonge vrouwen van het land worden uitgenodigd, lijkt het geluk Ella toe te lachen. Echter hebben haar familieleden andere plannen met haar. De hoofdrol wordt gespeeld door "Lily James".

In The Second Best Exotic Marigold Hotel gaan we weer terug naar India. Sonny wil graag het beste hotel hebben. Hiervoor zal hij wel moeten uitbreiden, aangezien er nog maar één kamertje over is in het Best Exotic Marigol Hotel for the Elderly and Beautiful. Dit maakt het lastig maakt voor nieuwe gasten Guy (Richard Gere) en Lavinia (Tamsin Greig).

Leuk detail: hoofdrolspeler Dev Patels geboortedorp ligt niet ver van de plek waar het grootste deel van de film werd opgenomen.

Dan Le meraviglie. Op een vervallen boerderij in Umbrië woont de 14-jarige Gelsomina met haar ouders en drie jongere zussen. De familie produceert honing en leeft een teruggetrokken leven waar ze kiest voor een harmonische relatie met de natuur en de dieren. De komst van Martin, een jonge Duitse crimineel, zorgt voor onrust in die harmonie.

Alba Rohrwacher, het zusje van regisseur "Alice Rohrwacher", speelt een rolletje in de film.

Totaal iets anders is Dying of the Light: Evan Lake ("Nicolas Cage") was ooit een top CIA agent; een meester in het opsporen van terroristen. Hij moet echter gedwongen pensioen nemen als blijkt dat hij aan dementie lijdt. Echter zorgt de terugkomst van een oude vijand voor problemen. Evan besluit buitenom de CIA te werken, met hulp van zijn protegé Milton. Zijn ziekte belemmert het proces echter nogal.

We ronden de boel af met Retour à Ithaque: vijf oude vrienden spreken af op een terras, met een uitzicht over Havana. Hier vieren ze de terugkomst van een goede vriend, die zestien jaar lang in ballingschap heeft geleefd. Het gezelschap kijkt terug op hun eigen leven, ervaringen en niet uitgekomen dromen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.