compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Dying of the Light

Dying of the Light

**000
Waardering: 2/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, thriller

Pitch van Dying of the Light
Dying of the Light filmstill
Dying of the Light filmstill
Delen op facebook
Dying of the Light
Nederlandse première: 19-3-2015
Bahama Eilanden, Verenigde Staten, 2014, 94 min,
Evan Lake (Nicolas Cage) was ooit een top CIA agent; een meester in het opsporen van terroristen. Hij moet echter gedwongen pensioen nemen als blijkt dat hij aan dementie lijdt. Echter zorgt de terugkomst van een oude vijand voor problemen. Evan besluit buitenom de CIA te werken, met hulp van zijn protegé Milton. Zijn ziekte belemmert het proces echter nogal.
trailer en bijzonderheden over Dying of the Light
Onenigheid over de montage van de film zorgde ervoor dat deze na de eerste edit door de regisseur opnieuw gemonteerd werd door producenten. Regisseur Paul Schrader, hoofdrolspelers Nicolas Cage en Anton Yelchin en uitvoerend producent Nicolas Winding Refn voerden hiertegen stilzwijgend actie door foto's op Facebook te plaatsen waarop ze zwarte t-shirts droegen met daarop de zogeheten 'non-disparagement clause'. Deze clausule staat standaard in contracten en houdt in dat de eigenaren van de rechten (in dit geval de filmstudio) je aan kunnen klagen als je iets negatiefs uit over de film.
Aanloop van Dying of the Light
Met Nicolas Cage, die we kennen van zijn werk in Leaving Las Vegas, Kick-Ass en National Treasure. Scenarist en regisseur Paul Schrader was ook verantwoordelijk voor het scenario van de gelauwerde klassieker Taxi Driver.
BioscoopAgenda van Dying of the Light

Dying of the Light in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Dying of the Light zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Ex-top agent van de CIA Evan Lake lijdt aan dementie en moet hierdoor gedwongen ontslag nemen. Als een oude vijand opduikt, besluit Evan de touwtjes in eigen handen te nemen. Hij krijgt hulp van zijn protegé Milton. Met Nicolas Cage.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen