compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 3

Deze week in première: speelweek 3

Het is woensdag en dus staan er weer een rijtje nieuwe films voor je klaar: deze week een mooie selectie van zeven films. De film van de week is Django Unchained.

Delen op facebook
Trailer van Django Unchained
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Django Unchained is de nieuwste film van Quentin Tarantino. Django, gespeeld door Jamie Foxx, is een slaaf die wordt vrij gekocht door de Duitse tandarts/premiejager Dr. King Schultz. Django en Schultz trekken door Amerika om een groep moordenaars op te pakken en Django's vrouw te bevrijden.

De titel van deze film verwijst naar de legendarische western Django. De verhalen hebben verder niets met elkaar te maken.

Filmmaker Spike Lee had commentaar op de film omdat het woord 'nigger' nogal eens valt in de film. Dit is op zich vreemd gezien het feit dat de film zich afspeelt tijdens de slavernij-tijd.

Scabbard Samurai is een Japanse film die volzit met personages uit andere bekende Japanse films. In de film wordt een samurai gestraft door een edelman tenzij hij het voor elkaar krijgt om het sombere zoontje van de edelman aan het lachen te krijgen. Hij moet al zijn inventiviteit gebruiken om dit voor elkaar te krijgen.

Regisseur Hitoshi Matsumoto acteerde en regisseerde eerder het tamelijk bizarre Symbol.

Vlaamse films staan vaak bekend om hun realistische rauwheid en Offline is daar geen uitzondering op. De film gaat over Rudy; als hij uit de gevangenis komt wil het liefst zo snel mogelijk aan de slag als wasmachine reparateur. Ook wil hij contact met zijn dochter weer oppakken. Dit lukt echter allebei niet. Er is echter een andere manier om in gesprek te komen met zijn dochter.

Zie ook het interview dat we hadden met de regisseur.

3 is een komische film uit Argentinië. Rodolfo is tien jaar geleden van zijn vrouw gescheiden en is inmiddels hertrouwd. Hij wil echter weer meer contact met zijn oude gezin en komt steeds vaker langs bij zijn dochter en ex-vrouw. Dit levert veel ongemakkelijke situaties op.

Dan het indrukwekkende The Impossible: Maria en Henry gaan met hun drie zoontjes op vakantie naar Thailand en hopen daar een tijdje te kunnen genieten. Alles blijkt echter minder waar als op 26 december het noodlot toeslaat. Een tsunami komt hun kant op en verwoest alles op zijn pad.

De film maakt nauwelijks gebruik van digitale technieken om de film zo realistisch te maken. Hoe ze dat gedaan hebben lees je in ons interview met regisseur Juan Antonio Bayona.

John Hawkes speelt Mark O'Brien in The Sessions. O'Brien is verlamd geraakt door polio. Op zijn 38e besluit hij dat hij zijn maagdelijkheid wil verliezen. Hij wordt daarbij begeleidt door zijn priester (William H. Macy) en zijn sekstherapeut (Helen Hunt).

Deze film is gebaseerd op het leven en de poezie van de echte Mark O'Brien. Hij was eerder zelf te zien in "Breathing Lessons: The Life and Work of Mark O'Brien".

Als laatste hebben we Stolen met Nicolas Cage voor je: Ex-crimineel Will Montgomery moet van het juiste pad afwijken als zijn dochter wordt ontvoerd en er 10 miljoen euro losgeld gevraagd wordt.

Simon West kennen we als de regisseur van The Expendables 2 en Lara Croft: Tomb Raider.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.