compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
WEB | mobiel
X-Men: Dark Phoenix - Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Spike Lee

Spike Lee

Spike Lee: films, nieuws

 
Biografie van Spike Lee
Spike Lee
Spike Lee is een amerikaanse filmmaker en regisseur die sociaal bewogen films maakt. Racisme is een belangrijk thema in zijn werk. De films Malcolm X en Do the Right Thing zijn daar goede voorbeelden van.

Criminaliteit, het stadsleven, en de invloed die de media op mensen hebben zijn andere motieven die regelmatig in het werk van Spike Lee verworven zijn.
Spike Lee In het nieuws
Christian Bale als vicepresident Dick Cheney in Vice

Vice grootste kanshebber op Golden Globe

7-12-2018 De nominaties voor de Golden Globes in 2019 zijn bekend. Vice is met zes nominaties de grootste kanshebber op een award. De Belgische film Girl heeft ook een nominatie op zijn naam staan. Beautiful Boy van de Belgische regisseur Felix van Groeningen maakt ook kans op een prijs.

Beeld uit Shoplifters (c) 2018

Japanse film Shoplifters wint Gouden Palm

Tweede prijs naar film van Spike Lee

21-5-2018 De Japanse film Shoplifters is er dit weekend vandoor gegaan met de Palme D'Or. Hiermee wint de tragikomedie van regisseur Hirokazu Kore-eda de belangrijkste onderscheiding op het filmfestival van Cannes. We zetten alle winnaars voor je op een rij.

Adam Driver en John David Washington in BlacKkKlansman (c) 2018

Trailer Spike Lee-film over KKK online (trailer)

15-5-2018 De eerste trailer van BlacKkKlansman, de nieuwe film van Spike Lee, is verschenen. De film gaat over het waargebeurd verhaal van een zwarte politieagent in de jaren 70, die infiltreert in racistische organisatie de Ku Klux Klan.

Cheryl Boone Isaacs

Academy-president reageert op 'witte' Oscars

19-1-2016 Toen de genomineerden voor de Oscars werden bekend gemaakt ontstond er al snel ophef over het gebrek aan etnische diversiteit bij de genomineerde acteurs en actrices. De president van de Academy, Cheryl Boone Isaacs, heeft nu gereageerd.

Dubbelspel wordt verfilmd

11-6-2015 De Curaçaose roman Dubbelspel van Frank Martinus Arion wordt verfilmd. De Amerikaanse regisseur Ernest Dickerson gaat de roman naar het grote doek brengen.

<  12  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Spike Lee Feiten
acteur, montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 20-3-1957
Spike Lee is een amerikaanse filmmaker en regisseur die sociaal bewogen films maakt. Racisme is een belangrijk thema in zijn werk. De films Malcolm X en Do the Right Thing zijn daar goede voorbeelden van.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
71 films in Utrecht deze week
71 films in Utrecht deze weekDe laatste filmvertoning in Utrecht is vanavond om 22:10 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl