compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 16-3 t/m 22-3
Film van de week!
MENU

Amazing Grace

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Amazing Grace

Delen op facebook
Amazing Grace
Nederlandse première: 31-10-2019
Verenigde Staten, 2018, 87 min,

Een documentaire over Aretha Franklin, met koor in de New Bethel Baptist Church in Watts, Los Angeles in januari 1972.

Bekijk bij:

Cinemember

Amazing Grace trailer en bijzonderheden

Mick Jagger en Charlie Watts kan je op de achtergrond van de kerk zien rocken. Waarschijnlijk is dit geen toeval aangezien ze hun album "Exile on Main Street", het meest gospel beïnvloedde album van de Rolling Stones, gingen opnemen. De documentaire is in twee dagen gefilmd op een 16mm-camera, er was 20 uur aan beeldmateriaal.

Trailer van Amazing GraceBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Amazing Gracehttps://i1.ytimg.com/vi/ZFIJUK6DbbY/hqdefault.jpg2019-08-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseurs Alan Elliott en Sydney Pollack hebben hun handen in een geslagen voor deze documentaire. Voor Alan Elliot is dit echter zijn eerste regisseur klus. Sydney Pollack daarentegen heeft al verschillende films op zijn naam staan waaronder The Interpreter (2005) en Tootsie (1982).

Amazing Grace - Bioscopen, Tijden & Tickets

Amazing Grace in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Een documentaire over de live opnames van Aretha Franklins album Amazing Grace in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles in januari 1972.

In 1972 nam Aretha Franklin Amazing Grace, het meest succesvolle gospelalbum allertijden, op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Nooit eerder zijn de filmopnames van deze legendarische avonden vertoond aan het publiek. Tot nu.

Productiemaatschappij: 40 Acres & A Mule Filmworks, Al's Records And Tapes, Rampant, Sundial Pictures (in association with), Time