compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 23-11 t/m 29-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Mick Jagger

Mick Jagger

Mick Jagger: films, nieuws

 

Biografie van Mick Jagger

Sir Michael Philip Jagger, geboren te Dartford (Kent) is een Brits rockmuzikant, acteur, schrijver, componist en producer. Hij staat bekend als de zanger van de Rolling Stones.

Tijdens zijn tienerjaren voelde Mick zich al aangetrokken tot de Rock & Roll muziek en hij begon een bandje, genaamd "Little Boy Blue & the Blue Boys". Later ontmoette hij Keith Richards, met wie hij uiteindelijk de Rolling Stones begon. Deze band, opgericht in Londen in 1962, vierde voornamelijk in de jaren '70 en '80 wereldwijd ongekende successen en is nog steeds actief. Naast de Stones had Jagger ook een bescheiden solo-carrière.

Op 12 december 2003 werd Michael Philip Jagger door de Britse koningin Elizabeth II geridderd voor zijn diensten aan de muziek. Bandgenoot Keith Richards was niet onder de indruk en beschreef dit als een triviale eer.

Jagger is twee keer getrouwd geweest, met Jerry Hall en met Bianca Perez Morena de Macias. Hij heeft 7 kinderen bij verschillende moeders. De jongste werd in 1999 geboren uit een relatie met model Luciana Gimenez Morad. Vlak daarna werd Jaggers huwelijk met Jerry Hall beëindigd en begon hij een relatie met L'Wren Scott.

Mick Jagger In het nieuws

Rolling Stones openen filmfestival Berlijn

Stormachtig begin 58ste Berlinale

8-2-2008 De 58ste Berlinale is met een knale begonnen dankzij de aanwezigheid van de Rolling Stones. De rockgroep was aanwezig ter gelegenheid van de openingsfilm Shine a Light.

Laatste filmnieuws

Mick Jagger Feiten

Mick Jagger in The Burnt Orange Heresy
acteur, musicus, producent
Geboren 26-7-1943
Sir Michael Philip Jagger is een Brits rockmuzikant, acteur, schrijver, componist en producer en de zanger van de Rolling Stones.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

67 films in Breda deze week

67 films in Breda deze week67 films zijn te zien in Breda deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl