compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Rolling Stones openen filmfestival Berlijn

Rolling Stones openen filmfestival Berlijn

Stormachtig begin 58ste Berlinale

8-2-2008 De 58ste Berlinale is met een knale begonnen dankzij de aanwezigheid van de Rolling Stones. De rockgroep was aanwezig ter gelegenheid van de openingsfilm Shine a Light.

Delen op facebook

Voor festivaldirecteur Dieter Kosslick is de opening een hoogtepunt in zijn carrière. Met Rolling Stones Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ron Wood op de rode loper had hij de perfecte publiekstrekker. De Potsdamer Platz stroomde vol met fans, festivalbezoekers en pers, die allen een glimp wilden opvangen van de rocklegendes.

De reden van hun aanwezigheid was de vertoning van Shine a Light, de documentaire over hun complete carrière, geregisseerd door Martin Scorsese, die eveneens aanwezig was bij de opening. In de film zijn beelden te zien van het concert dat de groep eind 2006 gaf in het Beacon Theater in New York.

Al bij de introductie van de film werden de Stones en Scorsese toegejuicht door een volgepakte zaal, waarin onder meer Goldie Hawn, Brian de Palma, Steven Soderbergh en Neil Young zaten. Mick Jagger verklaarde later dat hij Kosslick dankbaar is dat hij ervoor gekozen heeft om het festival te openen met hun film. Het is voor het eerst dat de Berlinale met een documentaire geopend werd.

Tijdens de Berlinale worden de Gouden en Zilveren Beren uitgereikt. Voor de competitie zijn naast Shine a Light onder meer The Other Boleyn Girl, There Will Be Blood, Be Kind Rewind en Ballast. Het festival duurt tot 17 februari. Shine a Light wordt 10 april uitgebracht in Nederland.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.