compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
Film van de week!
MENU

Gimme Shelter

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van Gimme Shelter

Mick Jagger (Zichzelf (as The Rolling Stones))

Mick Jagger (Zichzelf (as The Rolling Stones))

Delen op facebook
Gimme Shelter
Nederlandse première: 18-4-2024
Verenigde Staten, 1970, 91 min,

Documentaire over de tour uit 1969 van de beroemde band 'The Rolling Stones', met als centraal thema het geweld tijdens het beruchte popfestival van Altamont.

Bekijk bij:

NETFLIX

Gimme Shelter trailer en bijzonderheden

In 1969, vier maanden na Woodstock, werd er in Altamont opnieuw een festival georganiseerd. De organisatie liet de beveiliging over aan Hell's Angels die, gewapend met messen en stokken, bezoekers in elkaar sloegen waarbij ten minste één dode viel, voor het oog van de camera!

Trailer van Gimme ShelterBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Gimme Shelterhttps://i1.ytimg.com/vi/y2SQrRReNe8/hqdefault.jpg2024-04-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Recensies van Gimme Shelter

Gimme Shelter - Bioscopen, Tijden & Tickets

Gimme Shelter in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Deze documentaire uit 1970 volgt The Rolling Stones tijdens hun beruchte tournee door de Verenigde Staten in 1969. De film toont beelden van de twee laatste concerten van de tour; het concert in Madison Square garden en een week later een gratis concert in San Franciscos Altamont Speedway. Dat laatste concert transformeert in een clash tussen 300.000 mensen van de zogenoemde Love Generation en een tiental Hells Angels die waren ingehuurd om de orde te bewaken, met als tragisch dieptepunt de dood van de 18-jarige Meredith Hunter die met messteken om het leven werd gebracht. Slechts vier maanden na het zo vreedzame Woodstock leek het Altamont concert het einde te markeren van het liefdevolle hippietijdperk. Regisseurs David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin waren aanwezig en hebben de gebeurtenissen op beeld vastgelegd terwijl The Rolling Stones zich door het concert heen worstelde met dat wat ze het beste doen, muziek maken. De documentaire toont beelden van de twee concerten, maar ook de reacties van de bandleden terwijl ze kijken naar de beelden van het Altamont concert. De film ging in 1971 in premire op het filmfestival van Cannes en werd later dat jaar ook uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. VPRO Cinema waardeerde de documentaire destijds met vijf sterren.

Productiemaatschappij: Maysles Films

Cast & Regisseur

Mick Jagger

Zichzelf (as The Rolling Stones)
Charlie Watts (I)

Zichzelf (as The Rolling Stones)
Bill Wyman

Zichzelf (as The Rolling Stones)
Mick Taylor

Zichzelf (as The Rolling Stones)
Keith Richards (II)

Zichzelf (as The Rolling Stones)
David Maysles

Regisseur