compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Jungle Fever

Jungle Fever

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, romantiek

Pitch van Jungle Fever
Flipper Purify is een Afro-Amerikaanse architect die het allemaal voor elkaar heeft. Het laatste waar hij dan ook op zit te wachten is een affaire met een blanke vrouw. Maar nadat deze vrouw bij hem is komen werken duurt het niet lang voordat er iets moois opbloeit tussen hun twee. De romance zorgt voor de nodige (racistische) problemen.
Delen op facebook
Jungle Fever
Nederlandse première: 2002
Verenigde Staten, 1991, 132 min,
bijzonderheden over Jungle Fever
De meeste films van Spike Lee hebben een opening waar je niet omheen kunt. Terwijl de credits nog over het scherm rollen, vertelt Lee alvast in een notendop wat we mogen verwachten. Zo opende Do the Right Thing met Public Enemy's opzwepende en weinig aan de verbeelding overlatende rapnummer 'Fight the power'. In 'Jungle Fever' zien we een foto van de 19-jarige zwarte Yusuf Hawkins, die zonder aanleiding door een stel blanken was neergeschoten.
Aanloop van Jungle Fever
Spike Lee regisseerde eerder ook She's Gotta Have It (1986), "School Daze" (1988), Do the Right Thing (1989) en Mo' Better Blues (1990).
BioscoopAgenda van Jungle Fever

Jungle Fever in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Jungle Fever zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een geslaagde en getrouwde zwarte man (Wesley Snipes) krijgt een affaire met een blanke vrouw op het werk. De romance zorgt voor de nodige (racistische) problemen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen