compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 23-9 t/m 29-9
Film van de week!
MENU

Jungle Fever

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch

Flipper Purify is een Afro-Amerikaanse architect die het allemaal voor elkaar heeft. Het laatste waar hij dan ook op zit te wachten is een affaire met een blanke vrouw. Maar nadat deze vrouw bij hem is komen werken duurt het niet lang voordat er iets moois opbloeit tussen hun twee. De romance zorgt voor de nodige (racistische) problemen.
Delen op facebook
Jungle Fever
Verenigde Staten, 1991, 132 min,

bijzonderheden

De meeste films van Spike Lee hebben een opening waar je niet omheen kunt. Terwijl de credits nog over het scherm rollen, vertelt Lee alvast in een notendop wat we mogen verwachten. Zo opende Do the Right Thing met Public Enemy's opzwepende en weinig aan de verbeelding overlatende rapnummer 'Fight the power'. In 'Jungle Fever' zien we een foto van de 19-jarige zwarte Yusuf Hawkins, die zonder aanleiding door een stel blanken was neergeschoten.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Spike Lee regisseerde eerder ook She's Gotta Have It (1986), "School Daze" (1988), Do the Right Thing (1989) en Mo' Better Blues (1990).

Jungle Fever - Bioscopen, Tijden & Tickets

Jungle Fever in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Jungle Fever zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een geslaagde en getrouwde zwarte man (Wesley Snipes) krijgt een affaire met een blanke vrouw op het werk. De romance zorgt voor de nodige (racistische) problemen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: 40 Acres & a Mule Filmworks, Universal Pictures

Cast & Regisseur

Samuel L. Jackson

Gator Purify
John Turturro

Paulie Carbone
Wesley Snipes

Flipper Purify
Ruby Dee

Lucinda Purify
Spike Lee

Regisseur