compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 29-9 t/m 5-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Queen Latifah

Queen Latifah

Queen Latifah: films, nieuws

 

Biografie van Queen Latifah

Queen Latifah in Girls Trip
Queen Latifah in Girls Trip
Dana Elaine Owens, beter bekend als Queen Latifah, is een Amerikaanse rapper, zangeres en actrice. Haar eerste keer op de bühne zong zij het liedje 'Home', uit de musical 'The Wiz', in een toneelstuk op de middelbare school. Haar artiesten naam, Latifah, betekent 'nice' in het Arabisch en werd aan haar toebedeeld door haar nichtje toen ze acht was.

Queen Latifah was een van de leden van de originele versie van de 'Flavor Unit', een groep MC's onder leiding van DJ Mark the 45 King. Maar Latifah's carrière begon pas echt toen zij ging beatboxen bij de rapgroep 'Ladies Fresh'. In 1989 bracht zij, met behulp van DJ Mark en Fab Five Freddy, haar eerste album uit bij Tommy Boy Records: 'All Hail the Queen'. Inmiddels heeft Latifah vier albums uitgebracht waaronder 'Black Reign'; dit album bevat de hitsingle 'U.N.I.T.Y.', waarmee Latifah een Grammy Award won. Daarnaast heeft zij opgetreden in de befaamde 'Hollywood Bowl' in Los Angeles met een tiendelig orekst en drie backup zangers.

Als actrice is Queen Latifah onder andere bekend van de kaskraker Set It Off (1996), de thriller The Bone Collector (1999), de Oscar-winnende musical Chicago (2002) en haar hoofdrollen in Bringing Down the House (2003) en Beauty Shop (2005). Maar zij speelde in nog veel meer films en is ook regelmatig te zien in TV-series; zowel in hoofdrollen als bijrollen. Haar nieuwste film is Hairspray (2007), waarin zij acteerd, zingt en danst.

Trivia over Queen Latifah

Queen Latifah is vertegenwoordiger van 'Cover Girl' cosmetica, 'Curvation' dames ondergoed en 'Pizza Hut'.

Queen Latifah In het nieuws

Sweeney Todd en Atonement winnaars Golden Globes

Sobere persconferentie duurt niet veel langer dan een half uur

14-1-2008 De 65ste uitreiking van de Golden Globes zal niet herinnerd worden door de pracht en praal, maar door de soberheid waarmee ze uitgevoerd werd. De door de schrijversstaking geplaagde Awards-ceremonie werd dit jaar in de vorm van een persconferentie uitgevoerd in volledige afwezigheid van de winnende acteurs en filmmakers.

Chicago wint zes Oscars, Beste Film

Michael Moore uitgejouwd, Eminem wint een Oscar

24-3-2003 De filmmusical 'Chicago' heeft de zes topprijzen in de wacht gesleept, waaronder die voor Beste Film, tijdens de sobere Academy Awards-ceremonie in Hollywood.

Laatste filmnieuws

Queen Latifah Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 18-3-1970
Dana Elaine Owens, beter bekend als Queen Latifah, is een Amerikaanse rapper, zangeres en actrice. In 1989 bracht zij haar eerste album, 'All Hail the Queen', uit. Als actrice is zij o.a. bekend van de Oscar-winnende musical Chicago.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

65 films in Den Haag deze week

65 films in Den Haag deze week65 films zijn te zien in Den Haag deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl