compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Juice

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar

Pitch

In Juice spijbelen vier tieners uit Harlem - Q, Bishop, Raheem en Steel - op een dag wanneer ze ontdekken dat een oude vriend is omgekomen bij een vuurgevecht in een bar. Hierna vertelt Bishop zijn vrienden dat ze geen respect of 'juice' (geld) hebben. Ze beroven een supermarkt op de hoek, maar de zaken nemen een onverwachte wending. Alleen de vier vrienden weten wat er is gebeurd, maar een van hen is op zichzelf aangewezen.
Delen op facebook
Juice
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 1992, 95 min,

bijzonderheden

De film is gebaseerd op interviews die regisseur Ernest R. Dickerson voerde met een groep vrienden van zijn neef die in de buurt van het gebied woonden waar de film zich afspeelde. Dickerson gebruikte uiteindelijk alles wat hij had gehoord en werd de basis van de film zelf, evenals authenticiteit.

De scène waarin Q en Bishop door de politie op de daken worden achtervolgd, is gebaseerd op persoonlijke ervaringen van Ernest R. Dickerson, die opgroeide in Newark, New Jersey, waar hij van dak naar dak zou springen.

'Juice' was in de jaren negentig populair straattaal voor respect en macht.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Juice - Bioscopen, Tijden & Tickets

Juice in de bioscoop

Wil je Juice zien? Koop of huur de film hier:Vier stadstieners raken verstrikt in het streven naar macht en geluk, wat ze 'the juice' noemen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Island World, Original Film

Cast & Regisseur