compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson: films, nieuws

 

Biografie van Samuel L. Jackson

Bryce Dallas Howard en Samuel L. Jackson in Argylle
Bryce Dallas Howard en Samuel L. Jackson in Argylle
Samuel L Jackson groeide op als enig kind in Washington DC. Hij raakte erg betrokken bij de protestbewegingen die op gang kwamen na de moordaanslag op Martin Luther King in 1968. Hij werd lid van de Black Power-beweging, maar werd door zijn moeder naar Los Angeles gestuurd voordat hij in gewapende conflicent terecht kwam.

In Los Angeles besloot hij zich te richten op acteren. Hij speelde in verschillende toneelstukken en kreeg zijn eerste rol in de film "Together for Days" (1972). Jackson verhuisde naar New York, waar hij vooral op het toneel verscheen. Zijn cocaïne- en drankgebruik namen echter ernstige vormen aan en zijn acteercarrière lijdde hieronder. Nadat hij een overdosis had genomen stuurde zijn moeder hem naar een afkickkliniek. Jackson overmeesterde zijn verslaving en kreeg een rol in Jungle Fever (1991) als de aan cocaïne verslaafde broer van de toen nog relatief onbekende Wesley Snipes. De film werd zo goed ontvangen dat Jackson een speciaal in het leven geroepen onderscheiding voor beste bijrol kreeg op het filmfestival in Cannes. Hierna kreeg Jackson verschillende aanbiedingen en speelde hij in "Strictly Business", Juice en Patriot Games.

Memorabel was Jackson's rol als de meedogenloze gangster Jules in Quentin Tarantino's Pulp Fiction. Het leverde hem zijn enige Oscarnominatie op voor beste bijrol. Na enkele mindere films wist hij zich definitief te vestigen als actieheld door rollen in A Time to Kill en "Die Hard with a Vengeance".

In het nieuwe millennium stond de naam Samuel L. Jackson bijna garant voor een bioscoophit. Hij was te zien als Mace Windu in de nieuwe Star Wars-trilogie, verleende zijn stem aan superheld Frozone in The Incredibles en speelde de cultheld John Shaft in Shaft.

Trivia over Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson koos zijn rol voor Snakes on a Plane puur vanwege de titel. Een petitie op internet zorgde ervoor dat zijn personage de tekst 'I have had it with these motherfucking snakes on this motherfucking plane!' in de film kwam.

Samuel L. Jackson In het nieuws

Samuel L. Jackson in 'Glass' (c) 2019

Eerste trailer thriller M. Night Shyamalan

24-7-2018 De Amerikaanse regisseur M. Night Shyamalan presenteerde afgelopen weekend op de comicbook convention Comic Con de eerste officiële trailer van zijn nieuwe thriller Glass. Met Bruce Willis.

Noortje Herlaar en Barry Atsma (c) Arjo Frank

Noortje Herlaar en Barry Atsma in Amerikaanse film

25-5-2016 Noortje Herlaar en Barry Atsma hebben beide een rol te pakken gekregen in de Amerikaanse film The Hitman's Bodyguard.

Tarantino met zijn cast (c) eOne

The Hateful Eight recensie

'Matig'

5-1-2016 Quentin Tarantino is zo'n regisseur wiens films je als filmliefhebber gezien moet hebben. Als hij dus met een nieuwe film komt dan moet ik daar sowieso heen, ook al vond ik alles na Kill Bill nogal tegenvallen. Weet Tarantino me met The Hateful Eight weer voor me te winnen?

Speelweek 19: nu in de bioscoop

6-5-2015 We zitten midden in de meivakantie en er komen acht nieuwe films uit. BiosAgenda zet ze allemaal op een rij en de film van de week is Far from the Madding Crowd.

'Mace Windu spin-off'

19-11-2014 Eerder werd al bekend gemaakt dat er standalone film van Jedi Obi Wan Kenobi gaat komen. Nu blijkt er een spin-off voor Mace Windu te komen, gespeeld door Samuel L. Jackson. Dit vertelde regisseur A.J. Edwards op een Reddit AMA tussen neus en lippen door.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Samuel L. Jackson Feiten

Samuel L. Jackson in The Hitman's Wife's Bodyguard
acteur, producent, stemacteur
Geboren 21-12-1948
Jackson's vroege carrière werd gedomineerd door verslavingen. Het leverde echter ook zijn succesrol in Jungle Fever op. Hierna vestigde hij zich als actieheld in o.m. Pulp Fiction en "Die Hard with a Vengeance".

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

75 films in Groningen deze week

75 films in Groningen deze week75 films zijn te zien in Groningen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl