compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Salma Hayek

Salma Hayek

Salma Hayek: films, nieuws

 

Biografie van Salma Hayek

Salma Hayek werd in 1966 geboren in Mexico. Ze is de dochter van een Libanese vader en Mexicaanse moeder. Op haar twaalfde verhuisde ze naar haar tante in de Verenigde Staten om daar naar school te gaan. Ze begon met studeren in Mexico Stad maar stopte om zich volledig op het acteren te richten.

In 1993 speelde ze in haar eerste speelfilm genaamd "Mi vida loca". Haar doorbraak wachtte tot 1995 toen ze een rol aangeboden kreeg door regisseur Robert Rodriguez in Desperado waarin ze tegenover Antonio Banderas speelde. Ze zou later met dezelfde regisseur samenwerken in From Dusk Till Dawn (1996).

De actrice die door verschillende tijdschriften als een van de mooiste vrouwen ter wereld wordt beschouwd, heeft inmiddels een indrukwekkende lijst met films op haar naam staan. Ze speelde onder meer in Wild Wild West (1999), Frida (2002) en Once Upon a Time in Mexico (2003).

Eind 2007 wordt Hayek opnieuw op het witte doek verwacht in Across the Universe.

Trivia over Salma Hayek

Salma Hayek spreekt vloeiend Engels, Spaans, Portugees en Arabisch.

Salma Hayek In het nieuws

Noortje Herlaar en Barry Atsma (c) Arjo Frank

Noortje Herlaar en Barry Atsma in Amerikaanse film

Array

25-5-2016 Noortje Herlaar en Barry Atsma hebben beide een rol te pakken gekregen in de Amerikaanse film The Hitman's Bodyguard.

Selma Hayek in de film Grown Ups © 2010 Tracy Bennett / Columbia TriStar Marketing Group, Inc. All Rights Reserved

Zelfs verhuizen gebeurt groen

Serie: het groene doek (deel 4)

21-6-2011 Filmsterren houden mooie betogen over natuurbescherming en milieu. Maar hoe duurzaam opereert de filmindustrie zelf? In een serie reportages gaat milieu- en wetenschapsjournalist Michel Robles op zoek naar antwoorden. Wereldwijd.

Het eerste beeld van de film dat naar buiten is gekomen.

Aardman terug met piratenfilm

Array

6-5-2011 De animatiestudio Aardman is bezig met een nieuwe bioscoop film. De makers van Wallace & Gromit en Creature Comforsts werken aan een piratenfilm met Hugh Grant in de hoofdrol.

Salma Hayek sluit deal met MGM

Actrice en Metro Goldwyn-Mayer (MGM) beginnen filmbedrijf met de naam 'Ventanazul'.

11-4-2007 De van oorsprong Mexicaanse actrice Salma Hayek (o.m. bekend van Desperado, Wild Wild West en Once Upon a Time in Mexico) zal in het nieuwe bedrijf dat films gaat produceren met een Latijns-Amerikaans thema zowel voor als achter de camera actief zijn.

Chicago wint zes Oscars, Beste Film

Michael Moore uitgejouwd, Eminem wint een Oscar

24-3-2003 De filmmusical 'Chicago' heeft de zes topprijzen in de wacht gesleept, waaronder die voor Beste Film, tijdens de sobere Academy Awards-ceremonie in Hollywood.

Laatste filmnieuws

Salma Hayek Feiten

acteur, producent, stemacteur
Geboren 2-9-1966
Salma Hayek is een Mexicaanse Actrice die o.a. speelde in Desperado (1995), From Dusk Till Dawn (1996), Once Upon a Time in Mexico (2003).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

64 films in Arnhem deze week

64 films in Arnhem deze weekDe laatste filmvertoning in Arnhem is vanavond om 22:00 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl