compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Frida

Frida

***1/20
Waardering: 3.8/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, filmhuis

Pitch van Frida
Salma Hayek (Frida Kahlo) en Alfred Molina (Diego Rivera)
Salma Hayek (Frida Kahlo) en Alfred Molina (Diego Rivera)
Delen op facebook
Frida
Nederlandse première: 30-1-2003
Canada, Verenigde Staten, 2002, 120 min,
Film over het pijnlijke leven van de beroemde Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo en haar gecompliceerde relatie met kunstenaar Diego Riviera.
bijzonderheden
'Frida' won twee Oscars en de Mimmo Rotella Foundation Award tijdens het Filmfestival in Venetië (2003). Kahlo en Riviera waren bevriend met David Siqueiros (Banderas) een rivaal in de Mexicaanse kunstwereld, Tina Modotti (Judd) een beroemd Italiaans fotograaf en Nelson Rockefeller (Norton) die Rivera onder contract stelde om de lobby van het Rockefeller Center te schilderen.
Verder komen aan bod: Leon Trotsky (vlak voordat Stalin hem liet vermoorden), de schilder Pablo O'Higgins, componist Silvestre Revueltas en fotograaf Edward Weston. Behalve een groot artieste was Frida Kahlo biseksueel, communist en had ze - na een beenamputatie - een leven vol pijn. Drugs en alcohol speelden een grote rol tot ze een vroegtijdige dood stierf op 47-jarige leeftijd. Actrices als Jennifer Lopez en Madonna stonden in de rij om de kunstenares te vertolken.
Aanloop
Julie Taymor debuteerde met Titus (1999). Salma Hayek speelde eerder o.a. in From Dusk Till Dawn (1996) en Traffic (2000).
Recensies van Frida
Frida - Bioscopen, Tijden & Tickets

Frida in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.