compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU

Frida

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Frida

Salma Hayek (Frida Kahlo) en Alfred Molina (Diego Rivera)

Salma Hayek (Frida Kahlo) en Alfred Molina (Diego Rivera)

Delen op facebook
Frida
Nederlandse première: 30-1-2003
Canada, Verenigde Staten, 2002, 120 min,

Film over het pijnlijke leven van de beroemde Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo en haar gecompliceerde relatie met kunstenaar Diego Riviera.

bijzonderheden

'Frida' won twee Oscars en de Mimmo Rotella Foundation Award tijdens het Filmfestival in Venetië (2003). Kahlo en Riviera waren bevriend met David Siqueiros (Banderas) een rivaal in de Mexicaanse kunstwereld, Tina Modotti (Judd) een beroemd Italiaans fotograaf en Nelson Rockefeller (Norton) die Rivera onder contract stelde om de lobby van het Rockefeller Center te schilderen.
Verder komen aan bod: Leon Trotsky (vlak voordat Stalin hem liet vermoorden), de schilder Pablo O'Higgins, componist Silvestre Revueltas en fotograaf Edward Weston. Behalve een groot artieste was Frida Kahlo biseksueel, communist en had ze - na een beenamputatie - een leven vol pijn. Drugs en alcohol speelden een grote rol tot ze een vroegtijdige dood stierf op 47-jarige leeftijd. Actrices als Jennifer Lopez en Madonna stonden in de rij om de kunstenares te vertolken.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Julie Taymor debuteerde met Titus (1999). Salma Hayek speelde eerder o.a. in From Dusk Till Dawn (1996) en Traffic (2000).

Recensies van Frida

Frida - Bioscopen, Tijden & Tickets

Frida in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Frida zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Film over het leven van de beroemde Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo en haar gecompliceerde relatie met kunstenaar Diego Riviera. Met Salma Hayek, Alfred Molina en Valeria Golino.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Handprint Entertainment, Lions Gate Films Inc., Miramax Films, Trimark Pictures, Ventanarosa Productions

Cast & Regisseur

Antonio Banderas

David Alfaro Siqueiros
Alfred Molina

Diego Rivera
Salma Hayek

Frida Kahlo
Edward Norton

Nelson Rockefeller
Geoffrey Rush

Leon Trotsky
Julie Taymor

Regisseur