compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 23-9 t/m 29-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Zelfs verhuizen gebeurt groen
Interview

Zelfs verhuizen gebeurt groen

Serie: het groene doek (deel 4)

Filmsterren houden mooie betogen over natuurbescherming en milieu. Maar hoe ‘duurzaam’ opereert de filmindustrie zelf? In een serie reportages gaat milieu- en wetenschapsjournalist Michel Robles op zoek naar antwoorden. Wereldwijd….

Delen op facebook
Selma Hayek in de film Grown Ups © 2010 Tracy Bennett / Columbia TriStar Marketing Group, Inc. All Rights Reserved

Selma Hayek in de film Grown Ups © 2010 Tracy Bennett / Columbia TriStar Marketing Group, Inc. All Rights Reserved

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Heen en weer…

De groene verhuizers van de Hollywood-jetset

“Wat de klant wil, gebeurt, wij gaan hun gedrag niet ter discussie stellen. Maar zelf werken we milieubewust. Van meet af aan. Nooit enige twijfel over gehad.”
Laura McHolm Is een elegante dame. Niet echt type verhuizer. Toch is zij mede-eigenaar/directeur van een groot verhuisbedrijf: NorthStar Moving, hét verhuisbedrijf, als het aan de celebrities van Hollywood ligt.

“Decors transporteren voor grote studio’s, doen wij zelden: die hebben hun eigen trucks. Wel werken we voor kleinere filmbedrijven. En voor tal van milieubetrokken sterren: Angelina Jolie, Brad Pitt ….,.” Salma Hayek, Matt Damon? “Sorry vertrouwelijkheid is ons handelsmerk. Schrijf maar: ‘bijna allemaal’ – verder kan ik niet gaan.”

In het bloed

Biologische cateraars, leveranciers van biodiesel-generatoren , recyclingbedrijfjes – naarmate de Hollywood filmwereld meer groene eisen stelt, gaan ook meer bedrijfjes er brood in zien. Andere opereren sowieso milieubewust en zijn daarom nu in trek bij Warner Bros, 20th Century Fox of Paramount.
“Ons zit milieubesef in het bloed”, beweert Laura McHolm. “Verhuisdozen en kantoorpapier zijn kringloop, onze gebouwen zijn energiezuinig en alle verhuiswagens lopen op biodiesel. Ik weet wel, brandstofteelt kan ten koste gaan van voedselproductie of tropisch regenwoud. Probleem is: leveranciers van helemaal verantwoorde biobrandstof zijn schaars.

“Oude trucks laten we ‘gegarandeerd milieubewust’ recyclen, in plaats van ze gewoon in te ruilen met 700 dollar inruilpremie. Nu kost het ons 1.500 dollar; dat moet dan maar….”
Voor klanten met idealen heeft NorthStar Moving diverse speciale servicepakketten. Zoals het extra klimaatvriendelijke Al Gore package, of de mogelijkheid om de organisatie Habitat for Humanity te steunen, die dakloze gezinnen helpt. McHolm: “Veel acteurs en rockstars zijn werkelijk betrokken mensen. Het is beslist niet allemaal alleen om hun imago’s te doen.”

'Doen we gewoon'

Toch is ‘groenigheid’ niet wat NorthStar Moving groot heeft gemaakt. “Voor ons was milieu zó gewoon, dat we er nooit mee adverteerden. Pas sinds kort staat het op onze website, op aanraden van het Hollywood Green Team.

“Tot dusverre was onze kracht gewoon onze bijzondere service. Voor hondeneigenaren charteren wij desgevraagd Oprah Winfrey’s hondentrainster Tamar Geller. Katten die alleen thuis zitten, laten wij vogeltjeskijken op plasma-TV. Belt iemand midden in de nacht om een stoel van de slaapkamer naar de woonkamer te verplaatsen? Geen punt. Moeten we drie keer op en neer rijden, omdat die rockster en zijn liefje maar niet kunnen beslissen of ze eruit vliegt of niet? Doen we gewoon....”

Volgende week het vijfde en laatste deel van deze serie


Links:
  1. Lees hier deel 1 van deze serie
  2. Lees hier deel 2 van deze serie
  3. Lees hier deel 3 van deze serie
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.