compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Vincent Cassel

Vincent Cassel

Vincent Cassel: films, nieuws

 

Biografie van Vincent Cassel

Vincent Cassel werd in 1966 in Parijs geboren als zoon van de Franse acteur Jean-Pierre Cassel en een journaliste. Hij debuteerde in 1995 met de rol van een probleemjongere in de buitenwijken van Parijs in de film La Haine. Hij speelde vervolgens een grote variëteit aan rollen in o.a. L' Appartement (1996), Dobermann (1997) en Irréversible (2002).

Hierop volgden Engelstalige films, waaronder Ocean's Twelve, Ocean's Thirteen, Derailed, Birthday Girl, The Messenger: The Story of Joan of Arc, Elizabeth, Eastern Promises en Shrek.

In 2008 verscheen hij in twee films over Jacques Mesrine, de grootste misdadiger in Frankrijk in de jaren zeventig. In oktober 2008 werd hij het gezicht van de nieuwe geurlijn van Yves Saint Laurent.

Trivia over Vincent Cassel

Vincent Cassel is getrouwd met actrice Monica Bellucci. Ze speelden samen in meerdere films, waaronder in Irréversible, L' Appartement en Dobermann.

Hij is erg goed in de vechtsport capoeira. In Ocean's Twelve beoefent hij deze sport.

Vincent Cassel In het nieuws

Marion Cotillard

Juste la fin du monde recensie

13-12-2016 Twee jaar na zijn (tot op heden) best ontvangen werk Mommy (juryprijs in Cannes 2014), is Canadese regisseur Xavier Dolan terug met Juste la fin du monde. Kan sterk acteerwerk deze film met succes behoeden voor een roemloze ondergang in het drijfzand van over-the-top melodrama?

Speelweek 49: nu in de bioscoop

2-12-2015 We hebben deze week weer heel veel te bespreken. Er komen namelijk maar liefst elf nieuwe films uit! De film van de week is Suffragette.

Xavier Dolan in zjjn debuut J'ai Tue Ma Mere.

Xavier Dolan strikt Franse topcast

29-4-2015 De Canadese regisseur Xavier Dolan is bezig met de voorbereidingen voor zijn Engelstalige debuut. Maar voordat hij die film gaat maken maakt hij tussendoor nog een Franstalige film en de cast is zeer veelbelovend.

Speelweek 16: nieuw in de bioscoop

16-4-2014 Deze week komen er zoveel films in de bioscoop uit dat we nauwelijks weten waar we moeten beginnen: 12 nieuwe films maar liefst! De film van de week is Belle en het Beest (NL).

Cassel, Freeman en Kurylenko in Momentum

6-9-2013 Vincent Cassel, Morgan Freeman, Olga Kurylenko en Shea Whigham zullen gaan spelen in Momentum, een film van Stephen Campanelli. Hij geeft jarenlang als cameraman gewerkt en maakt nu zijn debuut als regisseur.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Vincent Cassel Feiten

Vincent Cassel in La Haine
acteur, producent, stemacteur
Geboren 23-11-1966
Vincent Cassel heeft de reputatie van 'tough guy' vanwege zijn gewelddadige rollen. Hij debuteerde in 1995 in La Haine. Daarop volgden nationale en internationale rollen, o.a. in Ocean's Twelve en Public Enemy Number One (part I).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

88 films in Eindhoven deze week

88 films in Eindhoven deze week88 films zijn te zien in Eindhoven deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl