compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Marion Cotillard

Marion Cotillard

Marion Cotillard: films, nieuws

 

Biografie van Marion Cotillard

Adam Driver en Marion Cotillard in Annette
Adam Driver en Marion Cotillard in Annette
Marion Cotillard begon met al met acteren tijdens haar kinderjaren in de theaterstukken van haar vader, Jean-Claude Cotillard, acteur en leraar. Haar moeder, Niseema Theillaud, is ook een actrice en drama-docent.

Haar carrière als filmactrice begon in de jaren negentig. Ze verscheen in de film Taxi (1998) van "Luc Bresson" en kreeg zeer goede reacties. Al snel bouwde ze internationale bekendheid op. Ze kreeg een kleine rol in Tim Burton's film Big Fish(2003, welke haar introduceerde bij Engelstalig publiek.

Filmmaker Olivier Dahan koos Marion voor de vertolking van Édith Piaf in La vie en rose (2007) vanwege haar gelijkenis met deze Franse zangeres. Ze won o.a. een BAFTA Award, een César Award en een Academy Award voor haar rol en werd zo de eerste Franse actrice die een Oscar ontvangt voor een rol die compleet Franstalig is.

Trivia over Marion Cotillard

Cotillard houdt zich actief bezig met het milieu via de organisatie Greenpeace.

Ze date momenteel met Guillaume Canet, die ze kent van de film Love Me If You Dare (2003)

Marion Cotillard In het nieuws

Marion Cotillard

Juste la fin du monde recensie

13-12-2016 Twee jaar na zijn (tot op heden) best ontvangen werk Mommy (juryprijs in Cannes 2014), is Canadese regisseur Xavier Dolan terug met Juste la fin du monde. Kan sterk acteerwerk deze film met succes behoeden voor een roemloze ondergang in het drijfzand van over-the-top melodrama?

Xavier Dolan in zjjn debuut J'ai Tue Ma Mere.

Xavier Dolan strikt Franse topcast

29-4-2015 De Canadese regisseur Xavier Dolan is bezig met de voorbereidingen voor zijn Engelstalige debuut. Maar voordat hij die film gaat maken maakt hij tussendoor nog een Franstalige film en de cast is zeer veelbelovend.

Wie wint de Oscars in 2015?

19-2-2015 Aanstaande zondagnacht is het zover: de Oscars worden uitgereikt. BiosAgenda.nl doet ook een duit in het zakje en voorspelt wie er gaat winnen, wie er zou moeten winnen en of er nog een grote kanshebber is.

(c) Cineart

Ida wint 'Europese Oscar'

15-12-2014 De Poolse film Ida heeft in Berlijn de European Film Award gewonnen voor beste Europese film van het jaar. Marion Cotillard en Timothy Spall vielen in de prijzen.

Opnieuw solidair worden

Interview met de gelauwerde broers Dardenne

18-6-2014 Donderdag komt de film Deux jours, une nuit uit, de nieuwe film van Jean-Pierre Dardenne en Luc Dardenne. De meervoudig Gouden Palm winners waren in Amsterdam en BiosAgenda ging met hen in gesprek.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Marion Cotillard Feiten

Marion Cotillard in Annette
acteur, producent, stemacteur
Geboren 30-9-1975
Marion Cottillard werd in de jaren negentig bekend als Franse actrice. Met haar vertolking van Édith Piaf in La vie en rose (2007) won ze verscheidene Oscars.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

98 films in Rotterdam deze week

98 films in Rotterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Rotterdam is vanavond om 23:35 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl