compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix: films, nieuws

 

Biografie van Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix in Napoleon
Joaquin Phoenix in Napoleon
Joaquin Phoenix werd in 1974 geboren in Puerto Rico als derde van in totaal vijf kinderen. Zijn ouders, John Lee Bottom en "Arlyn Phoenix" zaten bij de religieuze cultgroep de Children of God. Ze reisden rond door Zuid-Amerika. In 1978 verlieten ze de Children of God en verhuisden naar de Verenigde Staten. Om eten en financiële hulp aan de familie te bieden, traden Joaquin en zijn broers en zussen op straat op en deden mee aan verschillende talentenjachten. In Los Angeles werden de kinderen ontdekt door een agent die alle vijf wilde vertegenwoordigen voor televisiereclames en televisieshows.

Joaquins acteerdebuut was als gast in de televisieserie 'Seven Bridges for Seven Brothers' (1982-1983) van zijn broer River Phoenix. Zijn eerste filmoptreden was in "SpaceCamp" (1986) en hij won zijn eerste prijs voor zijn rol in het Koude Oorlog drama "Russkies" (1987). Joaquin verdween even uit de filmwereld aan het eind van de jaren tachtig en keerde terug door de dood van zijn broer River in 1993. Hij koos voor een rol in To Die For (1995) van Gus Van Sant, waarvoor hij zeer goede waarderingen kreeg. Vervolgens speelde hij in "Inventing the Abbotts" (1997), Oliver Stones U Turn (1997) en "Return to Paradise" (1998).

Door zijn optreden in het romantische epos Gladiator (2000) werd Joaquin Phoenix wereldwijd bekend. Hij speelde daarin een egoïstische , paranoïde jonge keizer, tegenover de held Russell Crowe. Daarop speelde hij in The Yards (2000) en Quills (2000). In 2005 leverde hij een overtuigende vertolking van zanger Johnny Cash in Walk the Line. Deze film werd genomineerd voor verschillende prijzen en zijn tegenspeelster Reese Witherspoon won een Oscar.

Trivia over Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix is de broer van de acteurs en actrices "River Phoenix', "Summer Phoenix", "Rain Phoenix" en "Liberty Phoenix".

Hij zong zelf de nummers van Johnny Cash in "Walk the Line"

Joaquin is een overtuigd veganist en staat bekend om zijn werk als sociale activist, vooral voor het dierlijk welzijn.

Joaquin Phoenix In het nieuws

Joaquin Phoenix en Jonah Hill in 'Don't Worry, He Won't Get Far on Foot' (c) 2018.

Recensie Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot

Onderhoudende galgenhumor blijft binnen de lijntjes

11-6-2018 Na twee matig ontvangen films is Gus van Sant terug met een onderhoudende, maar ook tikje brave biopic over de Amerikaanse cartoonist John Callahan.

MM_Day15_1V6A7325.psd

Speelweek 12: nieuwe films in de bioscoop

Romantisch Bijbelepos film van de week

21-3-2018 In de bioscoop zijn deze week 7 nieuwe films te zien. Komedie, animatie, vette actie en meeslepende romantiek: er is voor iedereen wel wat. Film van de week is het meeslepende drama 'Mary Magdalene', over een van de meest onbegrepen vrouwen uit de Bijbel. Met Joaquin Phoenix en Rooney Mara.

GSOE_D16_010917_2055.cr2

Speelweek 001: nieuwe films in de bioscoop

Array

3-1-2018 Het nieuwe jaar begint goed met deze week acht langverwachte films. Ons allerbeste voornemen voor 2018 is deze week: The Greatest Showman met Hugh Jackman. Maar er is voor ieder wat wils: een actiefilm, 50-plus-romantiek, multi-culti-feelgood en drama, een debuutfilm van een cabaretier, een heruitgave van een filmklassieker en een veelgelauwerde gay-romkom.

The Square

The Square wint Gouden Palm

Array

29-5-2017 Het filmfestival is Cannes is gisteren afgesloten met de uitreiking van de prijzen. De Gouden Palm ging naar de Zweedse film The Square.

Casey Affleck in Manchester By The Sea

Interviews Manchester by the Sea

'Het is fijn als mensen een connectie voelen met je acteerwerk'

18-1-2017 Manchester by the Sea lijkt de grote Oscarfavoriet nadat het verschillende Golden Globes- nominaties in de wacht sleepte, waarvan Casey Affleck er één verzilverde. BiosAgenda.nl sprak in Toronto met Affleck, regisseur Kenneth Lonergan en Lucas Hedges over het maken van deze aangrijpende film.

<  12345  >
Laatste filmnieuws

Joaquin Phoenix Feiten

Joaquin Phoenix in Napoleon
acteur, musicus, producent, stemacteur
Geboren 28-10-1974
Joaquin Phoenix komt uit een gezin van vijf acterende kinderen. Hij had zijn filmdebuut in 1986 en werd wereldwijd bekend door zijn rol van egoïstische keizer in Gladiator.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Den Haag deze week

66 films in Den Haag deze weekVandaag wordt er in Den Haag maar liefst 121 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl